Circle to Search Özelliği Xiaomi 14T Serisine Geliyor

Google'ın Circle to Search özelliği daha fazla Android cihaza genişletilecekti. Özelliği ilk alan Xiaomi telefonları 14T serisi olacak.

Android'in Circle to Search özelliği şimdiye kadar yalnızca Samsung ve Pixel telefonlara özeldi, ancak bu durum değişmek üzere.

Circle to Search Özelliği İlk Olarak Xiaomi 14T Serisine Geliyor

Xiaomi, Xiaomi 14T serisini 26 Eylül'de piyasaya sürmeye hazırlanıyor ve telefonun tanıtım dosyasından yeni bir sızıntı, bu cihazların Circle to Search özelliğini içereceğini ortaya koyuyor.

Circle to Search, kullanıcıların ekranlarındaki herhangi bir şey hakkında bilgiye yalnızca daire çizerek hızla erişmesini sağlıyor.

Xiaomi 14T Serisi Özellikleri Ortaya Çıktı

Telefon ayrıca AI Notes, AI Interpreter, AI altyazıları ve AI Voice Recorder gibi diğer Gemini destekli özelliklerle birlikte gelecek.

Sızdırılan tanıtım dosyası, telefonun donanımı hakkında daha fazla ayrıntı veriyor. Xiaomi 14T, MediaTek Dimensity 8300 Ultra yonga setiyle çalışıyor gibi görünüyor.

Telefonun 12 GB RAM ve 512 GB'a kadar depolama alanı sunması bekleniyor.

Akıllı telefon, Xiaomi'nin 45W HyperCharge teknolojisini destekleyen 5.000 mAh kapasiteli bir pille desteklenecek. Telefonu sadece 45 dakikada %0'dan %100'e şarj edecek.

Kamera özellikleri de rekabetçi görünüyor. Arka tarafta, optik görüntü sabitleme (OIS) özellikli 50 MP Sony IMX906 sensörünün yer aldığı üçlü kamera sistemi olduğu söyleniyor. Bu sensöre 50 MP telefoto lens ve 12 MP ultra geniş sensörler eşlik edecek. 32 MP selfie kamerası paketi tamamlıyor.

Ayrıca, ekranın 2712 x 1120 piksel çözünürlüğe sahip 6,67 inç OLED panel olması bekleniyor. Telefonun, Android 14 tabanlı Xiaomi HyperOS kullanıcı arayüzünü çalıştıracağı, suya ve toza dayanıklı olduğu öğrenildi.

didem-bektas
Didem Bektaş
Tüm yazıları