Facebook'a Video Arama Desteği Gelecek!

Popüler sosyal medya sitesi olan Facebook'a video arama desteğinin geleceği gelecek. Peki söz konusu özellik Facebook'a ne gibi yenilik katacak! İşte detaylar!

Facebook ilk çıktığı günden itibaren sürekli olarak kendini yeniledi ve yeni yeni özellikleri kullanıcılarına sundu. Google'ın sahibi olduğu popüler video paylaşma ve izleme platformu olan YouTube'a her geçen gün yaklaşan Facebook söz konusu yeni özelliği ile daha çok yaklaşacak gibi.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz dönemlerde Facebook video oynatıcısında radikal değişiklikler yapmıştı, Facebook yine video izleyen ve paylaşan kullanıcıları ilgilendiren yeni bir özelliği duyurdu. Facebook'un getirdiği bu yeni özellikten sonra Facebook'a yüklenen videolar, tıpkı YouTube'daki gibi arama çubuğu sayesinde kullanıcılar tarafından kolayca aranıp bulunabilecek. Facebook'un video izleme ve paylaşma oranlarının Youtube oranlarına yaklaştığı şu günlerde Facebook'un bu özelliği devreye sokmakta epey geciktiğini söyleyebiliriz.

Daha öncelerden pek çok yeniliği kullanıcılara sunan Facebook hatırlanacağı gibi canlı yayın özelliğini de devreye sokmuştu. Kullanıcıların istediği canlı yayın özelliğini de getiren Facebook son olarak kullanıcıların çok istediği yeni video özelliğini de getirdi. Bakalım Facebook'un daha önceden pek çok kez geliştrdiği video izleme platformu bu son özelliğiyle nasıl olacak ? Ve kullanıcılar Facebook'un Youtube gibi olmasını sevecek mi bunları bunları bilmiyoruz. Ancak Facebook'un kullanıcılar için daha çok yenilik getirecek gibi görünüyor.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?