FBI, Google'dan da yardım istemiş!

Bilinidği gibi geçtiğimiz aylarda teknoloji devi Apple ile ABD Hükümeti'nin arası iPhone yüzünden açılmıştı. Görünüşe göre FBI bu savaşta Google'dan da yardım istemiş!

Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen ve Apple'ın pek çok kez reddettiği FBI'ın bir iPhone'un şifresini kırma davasında yeni gelişmeler ortaya çıktı. Öncelikle FBI bilinidği gibi iPhone cihazının şifresini çözmeyi başarmıştı. FBI bu dava süresinde Google'dan da yardım istemiş.

Bilindiği gibi bu dava sürecinde pek çok dev firma Apple'ın yanında olmuş ancak bazı firmalar FBI'a seve seve yardım edeceklerini söylemişlerdi. FBI sonunda mutlu sona ulaşmış ve iPhone şifresini kırmayı başarmıştı. FBI'ın Apple'dan başka pek çok firmadan da destek aldığı ortaya çıktı.


Konuyla ilgili Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği'nin yaptığı açıklamaya göre FBI 63 defa erişim yardımı talebinde bulundu. Bu taleplerin yaklaşık yüzde 90'ı Apple'a, kalan yüzde 10'luk kısım ise Android işletim sistemiyle çalışan telefonlara özel erişim için Google'a yönelik.
Apple ve FBI arasında ki bu durum bilindiği gibi tüm yüzüyle medyaya yansımıştı. Ancak Google'ın hükümetle nasıl bir iletişimde olduğu ise bilinmiyor. Google'ın bu savaşta Apple'ın yanında olduğu şirketten yapılan açıklama ile açıklanmıştı.


Google yetkilileri konuyla ilgili yaptığı açıklamada, gerekli durumlarda yasal çerçeveler içinde dikkatli bir biçimde devletin taleplerini değerlendirdiklerini ancak şifreyi kırdıklarında bu durum pek çok kullanıcıla olumsuz etkiler yaratacağı yönünde düşüncesini belirtti.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?