FBI iPhone 5S'i Hackleyemedi!

Bilinidği gibi son aylarda FBI ve Apple arasında bir savaş çıkmıştı. FBI bu savaşı kazanan tarafı olmuştu. Ancak FBI başka bir Apple telefonunu hackleyemedi. İşte nedeni!

Bilindiği gibi son aylarda bir terör olayından dolayı Apple ve Amerikan hükümeti arasında ki ipler gerilmişti. FBI Apple'a ait olan iPhone 5C marka bir telefonun şifresinin kırılmasını istemişti. Ancak Apple bu işe yanaşmamış bunun kullanıcıların güvenini sarsacağını savunmuştu. Bu olay karşısında pek çok isim ve kurum desteklediği tarafı belirtmişti.

Sonunda FBI'ın dediği olmuş ve 3. kişiler tarafından paylaşılan bilgilerle FBI Apple'ın iPhone 5C modelinin şifresini kırmıştı. Bunun ardından FBI bir başka iPhone modeli olan iPhone 5S üzerinde şifre kırma işlemleri uygulamaya başladı. Ancak işler pek yerinde gitmedi.

Üst düzey FBI yetkilisi James Comey'nin gerçekleştirdiği bir konferansta, iPhone 5C'yi hackleyebilen söz konusu yöntemin, biraz daha farklı bir teknolojiye sahip olan iPhone 5S'te ve iPhone 6 ve üzeri modellerde işe yaramadığını açıkladı. Hatta görünen o ki FBI bu iPhone'un şifresinin kırılması için de Apple'a başvuru yaptı.

FBI'a aktarılan bu yöntemin Apple'ın iPhone 5S'ten itibaren akıllı telefon modellerinde kullanmaya başladığı 64 bit'lik A7 yongası. Yani şimdilik FBI bu işlemci ve üstünü kırabilmiş değil. Bakalım FBI bu işin peşini bırakacak mı yoksa kırmaya devam mı edecek ? Bunu bekleyip göreceğiz.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?