FBI iPhone'u Apple'sız kıracak!

Apple ile Amerikan hükümeti arasında ki gerginlik şifreli bir iPhone'un Apple tarafından kırılmaması ile üst seviyelere taşınmıştı. FBI bu durumu Apple'sız halledecek!

Apple bilindiği gibi cihazlarında kullandığı güvenlik ile övünen bir firma. Nitekim ABD'de yaşanan bir terör olayı sonrası teröristin iPhone marka telefonu şifreli olarak ele geçirilmişti. FBI yetkilileri Apple'dan bu şifreyi kırmalarını istemiş ancak Apple bu duruma karşı çıkmıştı.

Bu durum basında geniş yer edinmiş pek çok yerden taraflara destek çıkılmıştı. Apple Amerika hükümetinin ısrarlarına rağmen geri adım atmamıştı.

FBI bu işin peşini bırakmamış olacak ki dışardan biri ya da birileri iPhone'un nasıl kırılacağını FBI'a iletmiş durumda. iPhone kilit açma yöntemini kimin sağladığı bilinmiyor ancak, yayınlanan raporda ABD hükümetinin dışında birinden geldiği konusunda bir şey bahsetmiyor. Eğer FBI’a iletilen bu durum iPhone üzerinde işe yararsa kullanığımız cihazlarda büyük bir güvenlik açığının olduğunu kanıtlar. Bakalım Apple bu konu hakkında ne diyecek ?
sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?