Gelecekte Oyun Konsolları Ne Kadar Satacak ?

Oyun bilgisayarlarının fiyatlarının artması ile birlikte pek çok kullanıcı tarafından tercih edilen oyun konsollarının gelecekte ne kadar satacağı tahminleri yayınlandı!

Oyun bilgisayarlarının fiyatlarının gün geçtikçe artması ve oyun fiyatlarının da bilgisayar platformu için hiç adil olmaması sebebiyle pek çok kullanıcı bilindiği gibi oyun konsolu alma yoluna gidiyor. Peki önümüzde ki yıllar için popüler oyun konsolları ne kadar satacak ? İşte tüm detaylar.

Eğer tahminler doğru çıkarsa 2019 yılına geldiğimizde toplamda 108 milyon adet Playstation 4 ve Xbox One satılacak. Satışlardan 69 milyon adedi Playstation, 39 milyonluk tarafını ise Xbox olacak.

Bu rakamlar, Oyun Geliştiricileri Fuarı kapsamında etkinlikte, oyunların geleceği hakkında bir sunum yapan World of Tanks'ın kreatif direktörü TJ Wagner tarafından açıklandı. Bu tahminler diğer tüm kullanıcılarla da paylaşıldı.

Bilindiği gibi Sony ne kadar oyun konsolu sattığını belli aralıklarla açıklıyor, ancak Microsoft cephesi bu konuda daha çekimser. Aslında bu rakam tek bir rapor baz alınara yapılmadı. Pek çok ünlü araştırma firmasının ortak kanısı bu şekilde. Geçtiğimiz günlerde Sony ve Microsoft konsollar ve bilgisayar için ortak bir platform kuracaklarını açıklamışlardı. Yani bir oyunu satın alan bir kullanıcı oyunu istediği platformda oynayabilecek. Bu ve Sony'nin birkaç ay önce 36 milyon PS4 sattığını düşünürsek, 2019 yılında yapılmış olması beklenen 108 milyon satış rakamı oldukça muhtemel görünüyor.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?