Giyilebilir Teknolojilere Bir Yasak Daha!

İlk olarak Google Glass'ın tanıtılmasıyla hayatımıza giren giyilebilir teknolojilerin yasaklanması son zamanlarda giderek artıyor. İşte yeni yasaklanan alan!

Giyilebilir teknolojiler hayatımıza yavaş yavaş girsede bazı alanlarda giyilebilir teknolojilere yasaklar gelmeye başlanmıştı. Pek çok kullanıcının vazgeçemediği giyilebilir teknolojiler yeni bir sektörde daha yasaklandı.

Sporcuların kullandıkları akıllı bilekliklere NBA tarafından yasak getirildi. Bir oyuncu bu yasağı deldi ve NBA şimdilik sadece uyardı.

NBA'de başarılı bir sezon geçiren Cleveland Cavaliers'te forma giyen Matthew Dellavedova, Whoop akıllı bilekliği kullanıyor. Dellavedova'nın kullandığı akıllı bileklik olan Whoop kullanıcının performansını optimize ettiği konuşuluyor. Whoop bilekliği kullanıcının günlük periyodunu takip ediyor, buna göre tipik olarak kullanıcının ne kadar uyuması, ne kadar kalori yakması ve yaptığı egzersiz sonuçlarına göre analiz raporlarını söylüyor.

NBA'in ilerleyen süreçte bu yasağı kaldırıp kaldırmayacağı ise bilinmiyor. Ancak şimdilik kesin bir şey var, giyilebilir teknolojiler NBA'de de yasak.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?