Google ile Samsung ile Yapay Zeka Geliştirebilir!

Rekabet ortamı kızıştıkça kızışıyor. Yapay zeka için Samsung ve Google, birlikte çalışmayı planlıyor. Peki şimdi ne olacak?

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Google ile çalışmak istediklerini açıkladılar. Yapay zeka çalışmalarında birlikte olması beklenen iki büyük güçün ortaya efsane birşey çıkartılması bekleniyor. Çünkü ikisi de alanlarında gayet iyi çalışmalar yapmış teknoloji devleri. Google ve Samsung ortaklığında olacak bir yapay zeka asistanı için de beklentiler haliyle yüksek.

Samsung, Siri'nin geliştirme ekibinden dolaylı olarak yararlanmak istiyordu. Apple'ın Siri projesindeki mühendisleri kullanarak kendi açık akıllı kişisel asistan platformunda da çalışmalarını sürdürdüğü biliniyordu. Şirketin Google Asisana geçişi şimdiden beklentiler arasına girdi bile. Şimdilik Samsung'un mobil departman yöneticileri, Google ile sağlanan rekabetin yanısıra şirketle olan işbirliğinin tüketicilerin mobil kişisel asistaları bir ürün sayfasına daha fazla özellikle gelmesi bekleniyor.

Samsung'un yeni AI yardımcısının Google'ınki ile nasıl kıyaslandığını ve ikisinin yıl boyunca birbirlerini nasıl olacakları şimdiden merak konusu oldu. Ayrıca geçtiğimiz hafta bazı dedikodulara göre; Google, bazı uygulamaların ve hizmetlerin yüklenmesini engelleyerek geçmişte yaptıklarına benzer şekilde, Samsung'un Android'in üzerine "Bixby" yüklemesini engellemeye çalışmış.

Samsung ile Google çalışmasından hazırlanan bir yapay zeka sizce nasıl olur?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.