Google Pixel 9a ve Pixel 10a Çıkış Tarihi Belli Oldu

Google Pixel 9a ve Pixel 10a'nın lansman tarihi belli oldu. İşte, yeni Pixel cihazlarla ilgili merak edilenler!

Pixel 9 serisinin alışılmadık bir şekilde Ağustos ayında erken bir lansmanının ardından, şimdi de bütçe dostu Google Pixel 9a'nın normalden daha erken piyasaya sürüleceği öğrenildi.

Pixel 9a ve Pixel 10a Detayları

Android Headlines'ın verdiği habere göre, Google Pixel 9a 2025 Mart ortası gibi erken bir tarihte ön siparişe açılacak. Ayrıca Pixel 9a'nın Mart ayı sonuna kadar mağazalarda satışa sunulacağı iddia ediliyor. Cihaz Porcelain, Obsidian, Peony ve Iris olmak üzere dört renk seçeneğiyle satışa sunulacak.

Google Pixel 10a'nın Mart 2026'da ve halefinin önümüzdeki Mart ayında geleceği de belirtildi.

Şirketin ayrıca Android 16'nın lansmanını hızlandırdığı bildiriliyor. Mobil işletim sisteminin bir sonraki sürümü Haziran sonundan önce gelebilir. Eğer doğruysa, Google'ın Android 14'e kadar takip ettiği zaman çizelgesinden yaklaşık dört ay önce Android 16 ile tanışacağız.

Peki, Google neden işleri hızlandırıyor? Kesin olarak bilmiyoruz. Ancak, Pixel telefonlar söz konusu olduğunda, Apple'ın iPhone lansmanından önce hareket etmek için bir hamle olabilir. Google, Pixel 9 serisini iPhone 16'dan önce tanıttı ve bu lansman zaman çizelgesi doğruysa, Pixel 9a iPhone SE 4'ten önce piyasaya sürülecek.

Bu yeni zaman diliminin hem Pixel A serisi hem de Android sürümleri için norm haline gelip gelmeyeceği henüz belli değil. Ancak bu gelişmeler, Google'ın giderek daha rekabetçi hale gelen akıllı telefon pazarında daha iyi rekabet edebilmek için stratejisini değiştirdiğini gösteriyor.

didem-bektas
Didem Bektaş
Tüm yazıları