Google'da Emojilere El Attı!

Düşüncelerimizi kelimeler ya da konuşarak anlatamadıklarımızı artık emojiler ile anlatıyoruz.Hayatımızın artık vazgeçilmezi olan emojilere sonunda Google'da el attı!

Hayatımızın her alanında kullandığımızı emojilere artık yenileri ekleniyor. Google'ın bünyesinde çalışan 4 kişiden oluşan bu grup 13 farklı emoji geliştirdi. Ancak Google'ın geliştirmiş olduğu bu emojiler farklı bir amaç için geliştirildi!

Google tarafından geliştirilen bu emojilerin asıl amacı çalışan kadınların artık kendileri çok daha iyi bir şekilde ifade etmesi. Google'ın bu 13 emojisini kullanmak isteyen kullanıcıların biraz daha beklemesi gerekecek çünkü emojilerin kullanma veya yeni emoji ekleme hakkını Unicode isimli bağımsız bir kurum belirliyor. Yeni bir emoji üretenler ya da Unicode kütüphanesinde bulunan bir emojiyi kullanmak isteyenler Unicode'dan izin almaları gerekiyor. Google'da Unicode'a kendinin tasarladığını bu 13 önerinin kabul görüp görmeyeceğini yakında göreceğiz.

Google tarafından tasarlanan bu 13 emoji sadece kadınlara özgü olmayacak. bu emojiler değişebilir olacak ve erkekte olabilecek. Google bu 13 emojide pek çok farklı meslek dallarına yer vermiş. Bu emojiler arasında öğretmen, çiftçi, öğrenci ve solist başta olmak üzere pek çok meslek grubunu temsil eden emojiler bulunuyor.

Bakalım Google'ın bu düşünceli ve bir o kadar sevimli emojileri kabul görecek mi ?

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?