Huawei P9 Serisinin özellikleri sızdırıldı!

Huawei'nin önümüzde ki günlerde tanıtılması beklenen P9 serisinin özellikleri sızıdırıldı. İşte merakla beklenen P9 serisinin özellikleri.

Sızdırılan özelliklere bakıldığında genel olarak orta seviyeli bir cihaz olarak görülüyor. 5.2 büyükliğünde Full HD ekranla birlikte gelecek olan Huawei P9'da işlemci olarak Kirin 950 bulunuyor. P9‘da 32 GB dahili depolama alanı bulunuyor ve cihaz 3 GB RAM ile gelecek. 12 megapiksel çözünürlüğünde iyi sayılabilecek kameraya sahip olan Huawei P9, kullanıcıları pil derdine sokmayacak gibi görünüyor. Cihazda 3000 mAh’lik batarya kullanılmış.

Serinin en düşük özelliklere sahip modeli ise P9 Lite. Huawei P9 Lite özellikleri bir hayli düşük tutulmuş. P9 Lite işlemci kısmında Qualcomm’un Snapdragon 650‘ye yer verilmiş. 5 inç büyüklüğünde Full HD ekrana sahip olan cihaz, abisi gibi 12 megapiksellik bir kameraya sahip. Cihazda 16 GB dahili depolama alanı ve 2 GB RAM kullanılmış.

P9 serisinin amiral modeli konumunda olan Huawei P9 Max özellikleri de; 6.2 inç büyüklüğünde 2K çözünürlüğüne sahip ekranla geliyor olması. P9 Max P9 Max'dan biraz daha iyi işlemci olan Kirin 955’den alıyor. Cihazda 64 GB dahili depolama ve 4 GB RAM bulunan akıllı telefon performans açısında da oldukça iyi. Cihazda 12 megapiksellik ana kamera ve 8 megapiksel ön kamera bulunuyor. Cihazda kullanılana batarya kullanıcılara sıkıntı yaşatacak gibi görünüyor. Zira cihazda 3000 mAh’lik batarya bulunuyor. Huawei P9 serisi ilk olarak 6 Nisan’da Londra’da tanıtılması bekleniyor.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?