Huawei Watch GT 5 Özellikleri ve Tasarımı Sızdırıldı

Huawei Watch GT 5 akıllı saatlerin temel özellikleri ve resmi görselleri internete düştü. İşte, cihazlar hakkında tüm merak edilenler!

Huawei, 19 Eylül 2024'te yeni Watch GT 5 serisini piyasaya sürecek. Çinli teknoloji devi, çığır açan Mate XT adlı üçe katlanabilen akıllı telefonu piyasaya sürdükten kısa bir süre sonra akıllı giyilebilir cihazı tanıtacak.

Huawei Watch GT 5 Özellikleri ve Tasarımı Sızdırıldı

Lansmandan önce, Huawei Watch GT 5'in render'ları ve bazı temel özellikleri sızdırıldı. Görüntüler, akıllı saati iki boyutta gösteriyor: 41 mm ve 46 mm ve her ikisi de geçen yıldan kalma tasarımı büyük ölçüde koruyor.

Daha önce tahmin edildiği gibi, her iki modelde de dönen bir kurma kolu ve ikinci bir programlanabilir düğme bulunuyor. 41 mm modeli Jana Mavisi ve Jana Altını olmak üzere iki renkte gibi görünüyor, 46 mm modeli ise yalnızca Siyah renkte görebiliyoruz.

Sızıntı ayrıca saatlerin metal bir çerçeveye, paslanmaz çelik bir gövdeye ve 5 ATM seviyesinde su geçirmezliğe sahip olacağını ortaya koyuyor. 41 mm modelinde 1,32 inçlik bir AMOLED ekran bulunurken, 46 mm modelinde ise 1,43 inçlik bir AMOLED ekran yer alıyor. Pil ömürlerinin sırasıyla 7 ve 14 güne kadar dayanması bekleniyor.

Yeni Huawei akıllı saatler muhtemelen şirketin geçen ay Çin'de tanıttığı TruSense sağlık izleme sistemini içerecek. Bu sistem, kalp atış hızı, SpO2 (kandaki oksijen doygunluğu) ve vücut sıcaklığı gibi temel ölçümlerin hassas bir şekilde izlenmesine olanak tanıyan daha hızlı ve daha doğru sağlık takibini vaat ediyor.

Sızıntı ayrıca Huawei'nin daha hızlı sağlık değerlendirmeleri sunan bir Sağlık Bakışı özelliği içereceğini ortaya koyuyor. Kullanıcılar EKG, arteriyel sertlik, stres seviyeleri ve kardiyovasküler riskler dahil olmak üzere 10'dan fazla göstergeyi 60 saniye içinde kontrol edebilir.

Fitness takibi için akıllı saatin 100'den fazla spor modunu desteklemesi ve dahili navigasyon (GPS, GNSS) içermesi bekleniyor.

Huawei Watch GT 5'in fiyat detayları henüz bilinmiyor ancak söylentilere göre başlangıç ​​fiyatı 250 Euro civarında olacak.

didem-bektas
Didem Bektaş
Tüm yazıları