Intel, Replay Technologies'i Satın Aldı

Intel, spordaki aktifliği ve başarısını bir üst düzeye çıkarmak için, bir İsrail firması olan Replay Technologies’i satın aldığını açıkladı. Replay Technologies, özellikl

Birçok sporda gördüğümüz, panoramik çekimleri yapan İsrail firması Replay Technologies, Re/code haberine göre Intel tarafından satın alınıyor. Örnek vermek gerekirse, geçtiğimiz ay NBA All Star haftasında, özellikle yapılan smaçların, yavaş çekim olarak gösterildiği sırada, 360 derece dönen kamera görünümü, Intel ve Replay Technologies firmalarının ortak yapımı.

Intel ve Replay Technologies işbirliği

Satın almanın finansal detayları henüz açıklanmadı. Ayrıca Intel, Replay firmasının kaç çalışanı olduğunu da söylemiyor. Bilinen tek şey, Replay Technologies’in CEO’su Oren Yogev, satın almadan sonra görevine olduğu gibi devam edecek. Replay firmasının “freeD” teknolojisi, çok sayıda yüksek kalite kameranın, bilgisayar işçiliği ile birleşmesi sonucu, seyircilere mükemmel 360 derece deneyimler sunuyor.

Firma aynı zamanda geçen hafta, yeni nesil video teknolojisi geliştirmek için 13.5 milyon dolar topladı. Böylece daha fazla boyutta video çekimi yapılabilecek. Sanal gerçeklik ile birlikte Replay Technologies, spor maçlarını en yüksek gerçekçilik ve boyutla izleyicilere getirmeye hazırlanıyor.