iPhone 16 Pro Max Şarj Testinde Hayal Kırıklığı Yarattı

iPhone 16 Pro Max son girdiği testte hayal kırıklığı yaratan bir şarj performansı gösterdi.

Apple, iPhone 16 serisini daha büyük bir pil ve daha hızlı şarj ile piyasaya sürdü. Apple, yeni iPhone'ların tam pil kapasitesini ve şarj hızını açıklamasa da, Çin’deki dosyası tüm iPhone 16 modellerinin 45W'a kadar şarj hızları ile desteklendiğini gösterdi. Teoride, yeni modellere seleflerine kıyasla çok daha hızlı şarj sunması gerekiyor.

Ancak güç adaptörünün watt değerinin veya telefonun nominal hızının, özel ayarları ve atmosfer kadar önemli olmadığını zaten biliyoruz.

Apple'ın en yeni ve en iyi iPhone'unun ne kadar hızlı şarj olduğunu öğrenmek için ChargerLAB, uyumlu birkaç şarj cihazıyla kapsamlı bir test gerçekleştirdi ve sonuçlar en hafif tabirle hayal kırıklığı yarattı.

iPhone 16 Pro Max Şarj Testinde Hayal Kırıklığı Yarattı

Öncelikle ChargerLAB, telefonun USB Type-C kablolarında güç iletimini ve veri iletişimini yöneten bir protokol denetleyicisi olan E-marker çipine sahip olmadığını gösteriyor. Yüksek akım çıkışı ve daha hızlı veri aktarım hızlarını destekleyen USB-PD şarj cihazları bu teknolojiyi kullanıyor.

Apple'ın resmi 140W şarj cihazı ve kutuda gelen orijinal kablo ile iPhone 16 Pro Max testte yalnızca 30,19W'da şarj oluyordu; bu da bildirilen 45W şarj hızından çok daha düşük. Aşağıdaki görüntüde ChargerLAB'ın diğer resmi Apple adaptörleriyle kaydettiği şarj hızlarını görebilirsiniz.

Yani iPhone 16 Pro Max'in şarj hızının yaklaşık 30W'ta olduğunu söyleyebiliriz. Bu, iPhone 15 Pro Max'in 27W nominal şarj hızından yalnızca biraz daha yüksektir. Bu bir iyileştirme olsa da, 45W şarj hızı en son modellerden birine yükseltmeyi düşünen kişiler için yanıltıcı olabilir.

ChargerLAB'in telefonu çeşitli üçüncü taraf şarj cihazlarıyla test ettiği ve telefonun resmi şarj cihazlarındaki hıza oldukça yakın olan 31,86W'lık maksimum şarj hızına ulaştığı belirtiliyor.

Sonuçlara dayanarak, iPhone 16 Pro Max'in şarj hızının yaklaşık 30W'da sınırlandırıldığını söyleyebiliriz; bu, iPhone 15 Pro Max'in 27W nominal şarj hızından yalnızca biraz daha yüksektir. Bu bir iyileştirme olsa da, 45W şarj hızı en son modellerden birine yükseltmeyi düşünen kişiler için yanıltıcı olabilir.

didem-bektas
Didem Bektaş
Tüm yazıları