iPhone 16 Pro Serisi Güçlü Pillerle Geliyor

iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max pil detayları ortaya çıktı. Selefinden çok daha güçlü olduğu öğrenildi.

Apple'ın yıllık Eylül lansman etkinliği yaklaşırken, iPhone 16 serisi hakkında söylentiler devam ediyor. Bugün, Çin'den gelen bir sızıntı, iPhone 16 Pro ve iPhone Pro Max modellerinin pil kapasitelerine ışık tutuyor.

iPhone 16 Pro Serisi Güçlü Pillerle Geliyor

Sızıntıya göre, iPhone 16 Pro'nun 3.577 mAh'lik bir pile sahip olması bekleniyor; bu, iPhone 15 Pro'nun 3.274 mAh'lik bataryasından %9'luk bir artış söz konusu.

Öte yandan, iPhone 16 Pro Max, iPhone 15 Pro Max'in 4.441 mAh'lık bataryasına göre 4.676 mAh'ye geçerek %5'lik artış görecek.

Bu artışlar devrim niteliğinde olmasa da, Apple'ın pil ömrünü iyileştirmeye odaklanmaya devam ettiğini gösteriyor. Yonga seti ve ekran teknolojisindeki verimlilik kazanımlarıyla birleşen bu küçük kapasite genişletmeleri bile, iPhone 16 Pro ve Pro Max kullanıcıları için daha uzun süreli hareket halinde kullanım anlamına gelebilir.

Pro iPhone 16 modellerinin de bu yıl bir şarj yükseltmesi alacağı söyleniyor. Her iki modelin de mevcut 27W sınırından bir artışla 40W kablolu şarjı desteklemesi bekleniyor. Kablosuz şarj hızları da MagSafe ile 15W'tan 20W'a çıkarak iyileşebilir.

Bunların yalnızca sızıntılar olduğunu ve Apple'ın iPhone 16 serisi hakkında herhangi bir ayrıntıyı doğrulamadığını unutmamak önemlidir. Ancak, bazı sızıntı kaynaklarının tutarlı geçmişi göz önüne alındığında, bu bilgilerin doğru olma ihtimali var.

Bu sızıntılar herhangi bir ağırlık taşıyorsa, iPhone 16 Pro ve Pro Max kullanıcıları marjinal olarak daha iyi pil ömrü ve daha akıcı bir şarj deneyimi görebilir.

Ancak, bazı Android amiral gemileri zaten önemli ölçüde daha büyük piller ve daha hızlı şarj çözümleri sunduğundan, Apple'ın iyileştirmeleri açığı tamamen kapatmaya yetmeyebilir. Apple'ın amiral gemisi iPhone'ları için ne planladığına dair daha net bir resim elde etmek için Eylül ayındaki resmi tanıtımı beklememiz gerekecek.

didem-bektas
Didem Bektaş
Tüm yazıları