iPhone 17 Pro İşlemcisi Hakkında Bomba Detay

iPhone 17 Pro işlemcisi hakkında bomba bir detay ortaya çıktı. 2025 model iPhone'un 2 nm yonga setini kullanabileceği iddia ediliyor.

Apple, 3 nm tabanlı A18 ve A18 Pro çipleriyle çalışan iPhone 16 serisi cihazlarını piyasaya sürdü. Çinli bir haber kaynağı, iPhone 17 serisinin 2 nm çipleri kullanmayacağını öne sürmüştü. Business Times'ın yeni bir raporu, TSMC'nin 2 nanometrelik çiplerinin 2025'te seri üretime geçeceğini ve Apple'ın yeni 2nm çipleri kullanan ilk şirketlerden biri olacağını iddia ediyor.

iPhone 17 Pro İşlemcisi Hakkında İlk Detay

iPhone 17 serisine güç verecek olan yeni nesil A serisi çipin TSMC'nin 2 nm üretim sürecine dayanması bekleniyor.

Ancak, hem Pro hem de Pro olmayan iPhone'lar için çiplerin 2 nm teknolojisine dayanıp dayanmayacağı belirsiz. iPhone 17 Pro ve iPhone 17 Pro Max modellerinin TSMC'nin 2 nm çiplerini alan ilk modeller olma olasılığı varken, Pro olmayan modeller 3 nm çiplerinden destek alacak.

TSMC, N3E (3nm) ile karşılaştırıldığında, 2nm'nin aynı güçte performansı %10 ila %15 oranında iyileştirmesini veya aynı frekans ve karmaşıklıkta güç tüketimini %25 ila %30 oranında azaltmasını bekliyor.

Bu nedenle iPhone 17 Pro modellerine önemli performans ve güç verimliliği iyileştirmeleri sunabilir. TSMC'nin 2 nm işleminin, enerji tasarrufu sağlayan bilgi işlem için artan talebi karşılamak üzere tam çip performansı ve güç avantajları sağlayacak olan önde gelen nanosheet transistör yapısını benimsediği bildiriliyor.

Önceki bir sızıntıya göre, iPhone 17 serisi, Pro ve Pro olmayan modeller arasındaki performans farkını doldurması beklenen "İnce" bir model içerecek.

Bununla birlikte, iPhone 17 serisinde 2 nm çipin benimsenmesi spekülasyon olarak kalmaya devam ediyor.

didem-bektas
Didem Bektaş
Tüm yazıları