iPhone Amerika'da Kaybediyor!

Apple tarihinin belki de en kötü günlerinden birisi yaşıyor. Gelen rapolarla doğrulanan Apple'ın düşüşü iPhone'un Amerika'da ki satışlarıyla yeniden belli oldu!

Apple dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birisi. 13 yıllık geçmişinin ardından Apple ilk defa düşüşe geçmişti. Apple tarihinde ilk defa bu düşüşü yaşıyor. Dünya genelinde büyük bir kayıp yaşaayan Apple anavatanı olan ABD'de de zor günler yaşıyor. Apple artık "ABD'nin en çok satan akıllı telefon üreticisi" ünvanını da kaybetti. Artık ABD'nin en çok satan akıllı telefon üreticisi Samsung oldu.

Hong Kong merkezli araştırma firması olan Counterpoint Research'ın verilerine göre bu yılın mart atı itibari ile Samsug'un Amerika'da ki akıllı telefon pazar payı %28.8 olurken Apple'ın payı 23'e geriledi. Bu gelişmeler Samsung'a 11 ay aradan sonra ikinci kez Amerika'nın en büyüğü oldu.

Samsung'un bu büyük başarısında en büyük pay elbette ki Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge. Bakalım Samsung bu başarısını sürdürebilecek mi ?

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?