iPhone SE 4 Dahili 5G Modem Kullanacak

Apple'ın iPhone SE 4'te kendi bünyesinde 5G modem kullanabileceği iddia edildi. İşte, haberin detayları!

Apple, Qualcomm'dan bağımsız olarak, iPhone SE 4 modeli için kendi 5G modemini kullanabilir.

Bir süredir bu söylenti ortalarda dolaşıyordu. Buna göre Apple, Qualcomm'a bağımlı olmadan iPhone'ları için kendi 5G modemini geliştiriyor. Dahili 5G modemin ilk kullanılacağı model ise iPhone SE 4 olabilir.

iPhone SE 4'e Apple'ın 5G Modemi

Apple, 2019'da Intel'in 5G modem bölümünü satın aldı. Bu da artık Qualcomm'a bağımlı kalmayacağı iddialarını güçlendirdi. Apple analisti Ming-Chi Kuo, tedarik zinciri kaynaklarına atıfta bulunarak Apple'ın şirket içi modem planlarının ilerlediğini paylaştı.

Kuo'ya göre, Apple'ın önümüzdeki yıl kendi 5G modemiyle 35-40 milyon cihaz göndermesi bekleniyor. Bu rakam; 2026'da 90-110 milyon ve 2027'de 160-180 milyon üniteye çıkacak.

Ayrıca, bu gelişmenin Qualcomm'un 5G çip sevkiyatlarına ve lisanslama gelirine zarar verebileceğini de belirten Kuo, iki iPhone modelinin 2025 yılında Apple'ın şirket içi 5G modemini piyasaya süreceğini söylemişti.

Bu modeller arasında gelecek yılın ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi beklenen iPhone SE 4 ve 2025'in üçüncü çeyreğinde piyasaya sürülebilecek ultra ince iPhone 17 Air yer alıyor.

Kendi modemini geliştirmek, şirkete tasarımda daha fazla özerklik sağlayacak ve potansiyel olarak iPhone'lar ile hücresel bağlantıları arasında daha iyi entegrasyona olanak tanıyacaktır.

Apple kendi 5G modemini kullandığı cihazlarda pil ömrünü ve genel cihaz verimliliğini artırabilir

Qualcomm'a gelince, çip üreticisinin Apple ile Mart 2027'ye kadar sürecek bir lisans anlaşması var. Ancak Kuo'nun tahminleri doğruysa, Apple kendi modeminin üretimini artırdıkça Qualcomm, iPhone ile ilgili satışlarda önemli bir düşüşle karşılaşabilir.

Hala zorluklar ortaya çıkabilse de, Apple'ın şirket içi 5G modemi hızla ilerliyor ve önümüzdeki yıllarda akıllı telefon bağlantı pazarını alt üst etmeye hazır görünüyor.

didem-bektas
Didem Bektaş
Tüm yazıları