iPhone SE tanıtıldı! İşte iPhone SE özellikleri ve fiyatı!

Apple'ın uzun zamandır konuşulan 4 inç'lik iPhone modeli iPhone SE tanıtıldı. Peki iPhone SE'nin özellikleri ve fiyatı ne ? İşte tüm detaylar.

Apple'ın uzun zamandır konuşulan 4 inç büyüklüğünde ki yeni iPhone modeli nihayet bugün tanıtıldı. Cihaz çıkmadan önce pek çok kez farklı isimlerle anılmıştı. Ancak Apple cihazı "iPhone SE" adıyla çıkarttı. Peki yeni iPhone'un özellikleri neler ? Türkiye fiyatı ne kadar ve daha önemlisi yeni cihaz ne zaman satışa çıkacak ? İşte tüm bu soruların cevapları.

Apple cephesinden uzun zamandır konuşulan 4 inçlik yeni iPhone modeli sonunda gerçek oldu ve Apple bu akşam bizlere donanımsal olarak güncelleştirmiş yeni bir "iPhone 5S" tanıttı ancak bunun adına "iPhone SE" dedi.

Peki Apple'ın yeni iPhone modeli bizlere neler sunuyor işte tüm özellikler.

iPhone SE yani güncelleştirilmiş "iPhone 5S" tıpkı iPhone 5S gibi 4 inç ekran ile geliyor. Apple A9 işlemci, 1 GB RAM, NFC desteği, Live Photos ve 4K video kaydetme imkanı sunan 12 Megapiksel çözünürlüklü arka kamera, 5 megapiksel HD ön kamera, 1.642 mAh kapasiteli pil ve 2016 yılının mantığına uzlaşmayan 16 GB ve 64 GB'lık modellerle geliyor.

Tıpkı iPhone 6'dan itibaren Apple'ın kullandığı gibi iPhone SE'nin ön kamerasında ise yazılımsal "retina" flaş bulunuyor. iPhone SE'de yer alan Siri, aynı iPhone 6s'te olduğu gibi sürekli açık olacak. Bunun yazılımsal bir özellik olduğunu söylememize gerek bile yok sanırım.

150 Mbit/s LTE destekli iPhone SE, iPhone 5s'e göre 2 kat daha hızlı bağlantı sunduğunu belirtelim. Apple'ın yeni iPhone modeli iPhone serisinin orta seviyeli modeli olarak görülebilir. Zira fiyatı da bu konu da haklı olduğumuzu kanıtlıyor. Bu arada yeni iPhone modelinde 3D Touch özelliğine yer verilmemiş.

Yeni iPhone SE'nin Amerika'da 16 GB'lık modelinin fiyatı 399 dolar, 64 GB'lık modelinin fiyatı ise 499 dolar olarak belirlendi. Ve iPhone SE, 24 Mart'ta satışa sunulacak.

Yeni modelin Türkiye fiyatlarına gelecek olursak; iPhone SE 16 GB 1.999 TL ve iPhone SE 64 GB 2.399 TL olarak belirlendi. Cihazlar 29 Mart'ta satışa çıkıyor.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?