İş Yerinde Kullanılan En İyi 10 Yapay Zeka Aracı

İş yerinde kullanıma uygun en iyi 10 yapay zeka aracı sizlerle!

OpenAI'nin ChatGPT'si, Mayıs ayında dünya çapında iş için en çok kullanılan üretken yapay zeka aracıydı. İş ve ticaret dünyasında öne çıkan en popüler yapay zeka araçları hangileri oldu? İşte, ilk 10’a girenler!

En İyi 10 Yapay Zeka Aracı

Yapay zekanın çalışanların yerini alacağı yönündeki korkulara rağmen, bazı çalışanlar teknolojiyi iş için benimsiyor. Mayıs ayında ChatGPT kullanımı %74 artarak 3,1 milyar defa kullanıldı! İşte, iş yerinde en çok tercih edilen kullanımı pratik 10 yapay zeka aracı!

1. ChatGPT

OpenAI'nin ChatGPT'si, Mayıs ayında 3,1 milyar site ziyaretiyle dünyanın en popüler yapay zeka aracı oldu. ChatGPT için en büyük pazar ABD iken, Hindistan, Endonezya ve Brezilya ChatGPT kullanımında en çok tercih edilen ülkeler oldu. ChatGPT iş amaçlı en iyi 100 yapay zeka aracının trafiğinin %67'sini oluşturdu.

2. Canva AI Suite

Canva AI Suite, Mayıs ayında iş amaçlı en iyi 100 yapay zeka aracı trafiğinin %6'sını kapsadı. Resim, video ve sunum oluşturmaya olanak tanıyor.

3. Google Gemini

Google'ın yapay zeka destekli sohbet robotu Gemini, ChatGPT'nin büyük dil modeli veya LLM kategorisinde en yakın rakibiydi. Mayıs ayında LLM trafiğinin %11'ini (neredeyse 419 milyon ziyaret) aldı.

4. QuillBot

QuillBot, profesyonel yazmaya yardımcı olan, yapay zeka destekli bir yazma ve düzenleme aracı. İş yerinde en çok kullanılan yapay zeka araçları arasında hızla yükseldi.

5. Perplexity AI

Perplexity, Google'ı ele geçirmeyi amaçlayan yapay zeka destekli bir sohbet robotu arama motoru. Kendini "geleneksel arama motorlarına alternatif" olarak nitelendiriyor.

6. Suno

Suno, kullanıcıların metin istemlerinden müzik oluşturmasına olanak tanıyan bir yapay zeka ses oluşturucusu.

7. GitHub Copilot

GitHub Copilot, yazılım geliştiricilere yönelik bir programlama ve kodlama yardım aracı.

8. Claude

Anthropic tarafından geliştirilen Claude, "güvenli, doğru ve emniyetli olacak şekilde eğitilmiş", "iş için tasarlanmış" yapay zeka destekli bir asistan.

9. Poe

Soru-cevap sitesi Quora tarafından oluşturulan Poe, kullanıcıların ChatGPT ve Claude gibi yapay zeka destekli sohbet robotlarıyla tek bir platformda etkileşime girmesine olanak tanıyor.

10. ElevenLabs

ElevenLabs, 29 dilde sesli kitaplar ve video oyunu karakterleri de dahil olmak üzere içerikler için sesli konuşma, ses ve ses efektleri üretebilen yapay zeka modelleri geliştiriyor. Uygulama sağır ve dilsizler için hayat kurtarıyor. ElevenLabs, Nisan'dan Haziran'a kadar dünya çapında toplam 63,87 milyon kez ziyaret edildi.

didem-bektas
Didem Bektaş
Tüm yazıları