Kimlik Bilgileri Hakkında Önemli Gelişme!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de ki yaklaşık 50 milyon vatandaşın kimlik bilgileri ve diğer pek çok bilgiler sızdırılmıştı. Bu konu hakkında önemli bir gelişme yaşandı!

Türkiye'de ki pek çok vatandaşın bilgileri şu an internetten servis ediliyor. Bu durum karşısında devlet tarafından herhangi bir ele avuca sığacak bir açıklama yapılmadı. Tüm bunlar yaşanırken devlet sadece siteye Türkiye'den girşleri engelledi. Bu çözüm mü elbette değil. Bu durum karşısında son olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kimlik bilgilerinin sızdırılması ile ilgili soruşturma başlattı. Peki bundan sonra ne olacak ?
Hatırlanacağı gibi dün, ABD merkezli haber ajansı Associated Press'de (AP) tarafından aktarılan habere göre bilgisayar korsanlarının 50 milyona yakın Türk vatandaşının saklı kalması gereken bilgileri çalınmış ve internete servis edilmişti.
Bilgisayar korsanları ek olarak bu dosyayı da paylaşmış ve toplam 6.6 GB'lık veride 49 milyon 611 bin 709 Türk vatandaşının TC kimlik numarası, ad-soyad, anne- baba adı, cinsiyet, doğum tarihi, doğum yeri ve açık adres gibi kimlik bilgilerinin bulunduğu dosyayı kullanıcıların indirmesine sundu. AP tarafından yapılan yeni habere göre paylaşılan 10 veriden 8'i doğru. Yani devlet tarafından görmezlikten gelinen bu durum aslında bir o kadar ciddi.
Devletin bu durum karşında şimdilik sadece siteye Türkiye'den girişlerin engellenmesi ( Erişmek isteyen kullanıcılar çok basit şekilde erişebilir.) ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruştırma başlatmasıyla yetinmesi oldukça düşündürücü.
sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?