LG Stylus 2 Duyuruldu

LG, yeni nesil dijital radyo yayınlarını destekleyen Stylus 2 modelini tanıttı. İşte LG Stylus 2 teknik özellikleri ve yeni nesil radyo desteğinin detayları!

Güney Koreli teknoloji devi LG, şu sıralar amiral gemi modeli LG G5 ile anılsa da, yeni akıllı telefonu Stylus 2 ile yine adından çok söz ettirecek.

Yeni nesil dijital radyo yayınlarını ( DAB+ ) destekleyen LG Stylus 2, gücünü 1.2 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli işlemcisinden alıyor. 5.7 inç boyutunda 720p çözünürlükte ekran ile gelen Stylus 2’de bellek tarafında 1.5 GB boyutunda RAM’e yer veriliyor.


13 megapiksel çözünürlüğünde ana kameraya ve 3000 mAh gücünde batarya’ya yer verilen telefon, ilk olarak Avustralya, Belçika, Almanya, İtalya, Hollanda, Norveç ve Birleşik Krallık’ta satışa sunulacak.

Yeni nesil dijital radyo nedir?

DAB+ yani yeni nesil dijital radyo standartı, TV yayınlarından alıştığımız çanak antem sistemine benziyor. DAB+ sinyalleri karasal olarak yayınlanıyor ve uyumlu alıcılar tarafından çözülebiliyor. Kısaca yıllardır kullanılan analog FM radyonun düşü kaliteli hışırtılı sesine karşı DAB+ radyolar yüksek kaliteli dijital ses sunuyor.