Lokman Hekim'in Mucizevi İlacı: Kızılcık Faydaları

Lokman Hekim'in mucizevi ilacı kızılcık faydaları ile ünlü. Kızılcık yiyenin hasta olmadığına inanılıyor. Peki, kızılcık faydaları nelerdir?

Protein, lif, antioksidan, vitamin ve minerallerle dolu olan kızılcık meyvesinin kalp sağlığını destekleme, idrar yolu enfeksiyonlarını önleme, bağışıklığı güçlendirme gibi birçok faydası bulunmaktadır.

Dönemin ünlü hekimi Lokman Hekim dahi ondan ‘mucizevi ilaç’ olarak bahsetmiştir. Peki, kızılcık faydaları arasında neler var, hangi rahatsızlıklara iyi gelir?

Kızılcık Faydaları

İşte, vitamin, mineral ve antioksidan deposu kızılcık meyvesinin 9 büyük faydası!

1- Kızılcık vücudunuzu serbest radikallere karşı savunmaya yardımcı olan antioksidanlar açısından zengindir. Bu da sizi kalp hastalıkları, kanser, diyabet gibi ciddi hastalıklara karşı korur.

2- Kızılcık yaşlanma karşıtı özellikler içerdiğinden cildin sağlıklı ve genç kalmasını sağlar.

3- İdrar yolu enfeksiyonlarını önler.

4- Kalp sağlığını destekler. Tansiyonu ve kolesterolü dengeler.

5- Araştırmalara göre kızılcıkların antioksidan içeriği belirli kanser türlerini önler. Özellikle meme, akciğer ve rahim ağzı kanserine karşı korur.

6- A ve C vitaminleri ve lutein ve zeaksantin gibi antioksidanlar da dahil olmak üzere göz sağlığını destekleyen besinleri içerir.

7- Bağırsak sağlığı için iyidir. Kızılcık faydaları arasında hazımsızlık, safra sorunları ve bağırsak sorunlarını tedavi etmesi sayılabilir.

8- Kızılcıkların bir diğer faydası da enfeksiyonlarla savaşmak ve genel sağlığı korumak ve bağışıklık sistemini güçlendirmektir.

9- Ağız ve diş sağlığını korur. Mikrop ve bakterilerle savaşır.

didem-bektas
Didem Bektaş
Tüm yazıları