Microsoft, iPhone, Mac ve Android Cihazlar için Bir Windows Uygulaması Başlattı

Microsoft bugün macOS, iOS, iPadOS, web tarayıcıları, Android cihazlar ve hatta Windows PC'ler için bir Windows uygulaması başlattı.

Microsoft bugün macOS, iOS, iPadOS, web tarayıcıları, Android cihazlar ve hatta Windows PC'ler için bir Windows uygulaması başlattı.

Windows uygulaması esasen Windows 365, Azure Sanal Masaüstü, Uzak Masaüstü ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan bir Windows kopyasını yayınlamak için bir merkez olarak karşımıza çıkıyor.

Microsoft’tan Yeni Bir Windows Uygulaması

Bu yeni birleşik uygulama yaklaşık bir yıldır test ediliyor ve özelleştirilebilir bir ana ekran, çoklu monitör desteği ve USB yönlendirmesi içeriyor. Böylece web kameraları, depolama cihazları ve yazıcılar gibi yerel cihazları doğrudan bir bulut PC'ye takılmış gibi kullanabilirsiniz.

Bu Windows uygulaması, esas olarak Windows ve diğer işletim sistemleri için Uzak Masaüstü istemcilerinin mevcut kullanıcılarının geçiş yapması için tasarlandığından Microsoft iş ve okul hesaplarıyla sınırlı.

Microsoft, Windows'ta PC'lere uzaktan bağlanmak için onlarca yıldır benzer uygulamalara sahipti; bunlara Windows 11'in bir parçası olan Uzak Masaüstü Bağlantısı uygulaması da dahil. Yeni Windows uygulaması da dahil olmak üzere bu uygulamalar, kişisel bir dizüstü bilgisayardan veya PC'den iş PC'lerine bağlanmak için oldukça kullanışlı.

Ancak Microsoft'un yeni Windows uygulamasıyla tüketici hesaplarını desteklemeyi planladığına dair hiçbir işaret yok. Geçtiğimiz yıl, Microsoft'un Windows'u tamamen buluta taşıyarak "geliştirilmiş yapay zeka destekli hizmetler ve dijital deneyimi sağlamak" için uzun vadeli bir hedefi olduğu ortaya çıktı.

Windows kullanıcıları Windows uygulamasını Microsoft Store'dan edinebilir. Ayrıca macOS, iOS ve iPadOS için Apple'ın App Store'dan da edinilebilir. Bir Android sürümü de bugün genel önizleme moduna giriyor.

didem-bektas
Didem Bektaş
Tüm yazıları