Microsoft Windows 10 Mobile için zorlamayacak!

Microsoft yeni mobil işletim sistemi olan Windows 10 Mobil'i Windows 10 gibi kullanıcılı geçmeleri konusunda zorlamayacak! İşte tüm detaylar.

Microsoft'un yeni mobil işletim sistemi olan Windows 10 Mobil beklendiğinden epey bir gecikmeli olarak geçtiğimiz günlerde indirmeye kademeli olarak sunulmuştu. Fakat güncellemenin final sürümünü yükleyen kullanıcılar telefonlarının bazı özelliklerinin kullanılmaz olduklarını belirtti. Tüm bunlar devam ederken Microsoft cephesinden sevindirici bir haber geldi.

Microsoft bilindiği gibi Windows 10 işletim sistemini ilk yıl kullanıcılara ücretsiz olarak sunmuştu. Ancak Microsoft eski sürümlerde kalan kullanıcıları iki de bir rahasız ederek sürümlerini Windows 10'a yükseltmeleri için uyarılar vermeye başlamıştı. İlerleyen zamanlarda Windows'un eski sürümlerinin bu güncellemeyi otomatik olarak indireceği ve kullanıcıların tek bir hata ile Windows 10'a istemeden geçebileceği belirtiliyor.

Microsoft pek çok kullanıcının şikayet ettiği bu stratejiyi Window 10 Mobile'de izlemeyeceğini açıkladı.

Geçtiğimiz Perşembe günü eski Windows Phone 8.1 cihazlardan Windows 10 Mobile'a güncellemeleri sunmaya başlayan Microsoft, bir dizi modelin son işletim sistemini alabileceğini belirtmişti. Microsoft söz konusu Windows 10 Mobile güncellemesi için, kullanıcılardan bu yüklemenin çok daha hızlı olması adına bir "Upgrade Advisor" indirmelerini ve açmalarını istemişti. Diğer yandan söz konusu uygulamanın bazı modeller, ülkelerde ve diğer unsurların geçerli olduğu durumlarda kullanılamayacağını da belirtilmişti.

Microsoft "Upgrade Advisor" aracı ile eski sürümlerde kalan Windows Mobile kullanıcılarına Windows 10 kullanıcılarını rahatsız etmeyeceğini açıkladı.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?