Microsoft'un Windows Phone Başarısızlığı Devam Ediyor!

Yazılım devi Microsoft'un girdiği Windows Phone ile girdiği akıllı telefon pazarında bir türlü başarı elde edemiyor. İşte Microsoft'un Windows Phone raporu sonuçları!

Microsoft uzun süredir varlığını gösterdiği akıllı telefon pazarında bir türlü tam anlamıyla yükselişe geçemedi. Geçtiğimiz aylarda yayımladığı yeni mobil işletim sistemi Windows 10 Mobile ile bu durumları yıkmak isteyen Microsoft görünüşe göre bunda başarılı olamadı.

Microsft tarafından geçtiğimiz yılın son çeyrek raporları yayınlandı. Microsoft tarafından açıklanan bu verilere göre Microsoft cephesinde bazı alanlarda yüzler gülerken bazı alanlar da ciddi uyarı veriyor.

Microsft'un raporlarına bakıldığında Surface Pro 4 ve Surface Book Microsoft'un yüzünü son çeyrekte epey bir güldürmüşe benziyor. Surface cihazlarının gelirleri son çeyrekte %61 oranında arttırdı. Surface cihazlarında yüzü gülen Microsft'un akıllı telefonlara gelindiğinde yüzü adeta asılıyor. Microsoft akıllı telefon bölümünde yüzde 46'lık düşüş yaşadığı raporda görülüyor.

Ancak Microsoft'un raporlarında ilginç bir detay göze çarpıyor. Microsoft Andorid işletim sistemine sahip cihazlar için lisanslandırma yaptığı patentler Microsft'un kendi sattığı akıllı telefonlardan oldukça çok gelir getiriyor. Microsoft'un ileriye dönük tahminlerine bakıldığında 2017 yılında sırf bu sayede 8.8 milyar dolar kar edebileceği düşünülüyor. Tüm bu başarısızlıklara rağmen Microsoft'un akıllı telefon pazarından çekilme gibi bir düşüncesi bulunmuyor.

Microsoft Windows Phone için ilerleyen dönemlerde yeni projeler üretip akıllı telefon pazarında daha çok pay almak istiyor.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?