Nintendo Wii U üreetimi sonlandırılıyor!

Nintendo'nun bir zamanlar çok popüler oyun konsolu Nintendo Wii U için yolun sonu göründü! Peki bundan sonra ne olacak?

Japon teknoloji devi Nintendo konsol savaşlarında daha çok direnemeyeceğini açıkladı.

Nintendo'nun oyun konsolu olan Nintendo Wii U çıktığı ilk zamanlar bir hayli popülerdi. Ancak daha sonradan Sony ve Microsoft'un oyun konsolları ile yarışamadı.

Nintendo Wii U ilk olarak 2012 yılında satışa çıkmıştı (diğer güçlü konsollar olan PlayStation 4 ve Xbox One'dan bir yıl kadar önce) cihaz gelişmiş grafik yetenekleri, online özellikler ve hatta üçüncü parti yazılım desteği konusunda diğer konsollara göre epey bir geride kalmıştı.

2006-2013 yılları arasında dünya genelinde 100 milyonu aşkın Wii konsolu sattığını açıklayan Nintendo, Wii U cihazında ise başarılı olamadı ve sadece 12.6 milyon adet satabildi. Sony'nin PlayStation 4 oyun konsolu ise çok kısa sürede 36 milyonu aşkın satış grefiğine ulaştı.

Nintendo'nun aldığı karara göre bu yıl sonu itibariyle artık Wii U cihazının üretimi olmayacak. Bakalım Nintendo yeni bir oyun konsolu çıkartacak mı ?

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?