OnePlus Üç Yeni Yapay Zeka Özelliğini Tanıttı

OnePlus, üç yeni yapay zeka özelliğini tanıttı. Ancak şimdilik belirli cihazlarda kullanıma sunuldu. İşte, detaylar!

OnePlus, bu yılın nisan ayının başlarında AI Eraser adlı ilk AI özelliğini tanıttı. Şirket yakın zamanda bir topluluk gönderisinde sessizce üç yeni AI özelliğini duyurdu. Bunlar makaleleri dinleme, özet alma ve metin oluşturma yeteneğini getiriyor. Ancak, sorun şu ki en son AI özellikleri yalnızca iki Nord cihazıyla ve belirli pazarlarla sınırlı. Yakın gelecekte diğer OnePlus telefonlarına da gelmesi beklenmesine rağmen, biraz hayal kırıklığı yaratıyor.

OnePlus AI özellikleri tanıtıldı ancak şimdilik yalnızca Nord telefonlar için

Yeni duyurulan OnePlus AI özellikleri AI Speak, AI Summary ve AI Writer'dır.

İsimlerine bakılırsa, bu yapay zeka (AI) özelliklerinin ne olduğunu bilmek oldukça kolaydır.

AI Speak, tarayıcılardan ve Google Haberler gibi uygulamalardan makaleler okuyacaktır. Oynatma hızını ayarlama, cümleleri değiştirme, tekrar oynatma işlevini kullanma ve erkek ve kadın sesleri arasından seçim yapma seçenekleri vardır.

AI Summary özelliği, web'deki uzun bilgilerin özetlerini oluşturmanıza olanak tanır. Sonuç kopyalanabilir, paylaşılabilir ve Notlar'a kaydedilebilir. Seçilen metin Dosya Dock'una da kaydedilebilir.

Son olarak, AI Writer özelliği kullanıcıların e-postalar, sosyal medya gönderileri ve incelemeler gibi çeşitli şeyler için metin taslağı hazırlamasına yardımcı olacaktır. İlgili uygulamaların içinde önerilecektir.

AI Summary ve AI Writer'ın sonuçları, memnun kalmazsanız yeniden oluşturulabilir. Üç yeni özellik de doğrudan kenar çubuğuna entegre edilmiş AI Toolkit'in içinde mevcuttur. OnePlus, bu özelliklere erişmek için kullanıcıların Ayarlar > Erişilebilirlik ve Kolaylık bölümünde bulunan ekran tanıma özelliğini etkinleştirmeleri gerektiğini söylüyor.

Yeni duyurulan OnePlus AI özellikleri Hindistan, Asya-Pasifik, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika, Güney Asya, Rusya ve Latin Amerika'da OnePlus Nord 4'te mevcuttur.

Ayrıca yalnızca Hindistan'da Nord CE4 Lite 5G'de mevcuttur.

Amiral gemisi OnePlus telefonlarının sahipleri yeni AI araçlarını almaktan mahrum bırakıldı. OnePlus'ın özellikleri ilk önce orta sınıf Nord cihazlarında test ediyor olması mümkün. Yakında daha geniş bir dağıtım bekleyebiliriz.

didem-bektas
Didem Bektaş
Tüm yazıları