Periscope 1 yaşında!

İnternet üzerinden kullanıcıların canlı yayınlar yapmalarına ve bu yayınları paylaşmalarına izin veren Periscope artık 1 yaşında!

İnternet'ten canlı yayın yapılmasına imkan sağlayan ve kısa zamanda büyüyen Periscope bilindiği gibi Twitter tarafından satın alındıktan sonra çok daha hızlı bir şekilde büyümeye devam etti.

İlk çıktığı zamanlarda pek çok olumsuz eleştiri alan canlı yayın uygulaması Periscope 1 yaşında. Twitter tarafından 100 milyon dolara satın alınan 2015 yılında kurulan Periscope değerini katlarken aynı zamanda bir yıllık geçmişe sahip oldu. Dünya genelinde kullanılan ve milyonlarca kullanıcısı bulunan teleskop yapılan geliştirmeler ile birlikte çok daha işlevsel hale gelirken Periscope kullanan kişi sayısı da milyonları geçti.

Periscope bu hızla giderse giderecek büyüyecek gibi görünüyor. Görünen o ki gelecekte canlı yayın servisleri önem kazanacak.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?