POCO F7 Serisinin Üretimi Başlıyor

POCO, bir sonraki akıllı telefon serisinin üretimine başlıyor. İşte, POCO F7 serisinden beklentiler.

Çin menşeili şirket, POCO F6 serisini duyurmasının hemen ardından POCO F7 serisi üzerinde resmen çalışmaya başladı. Yeni POCO cihazları IMEI veritabanında fark edildi. POCO F7 serisi 1 yıl içinde, büyük ihtimalle Mayıs 2025'te piyasaya sürülecek. Serinin en üst düzey modeli olan POCO F7 Pro, selefi POCO F6 Pro'ya göre önemli iyileştirmeler ve yeni özellikler getirmeyi vaat ediyor.

POCO F7 Serisinden Beklentiler

POCO F7 Pro, Xiaomi'nin popüler POCO F serisinin bir sonraki evrimini işaret ederek 1 yıl içinde resmen duyurulacak. POCO F7 serisi HyperOS kaynak kodunda tespit edilirken, IMEI veritabanı cihazın hangi bölgelerde satışa sunulacağına dair önemli ipuçları sunuyor.

POCO F7 Pro, küresel pazarlarda satışa sunulacak. Çin'deki adı Redmi K80 olacak. Serideki her ki cihaz da tamamen aynı özelliklere sahip olacak.

POCO F Pro ve Redmi K serisi telefonlar ressamların kod adlarını taşıyacak. POCO F7 Pro'nun kod adı "miro" olacak. Ve bu kod adı Redmi K80 için de geçerli. Her iki cihaz da ortak bir kod adı altında geliştiriliyor. "Miro" kod adı Joan Miro'dan geliyor. Joan Miro, 20 Nisan 1893'te İspanya'nın Barselona kentinde doğan bir ressamdı.

POCO F7 Pro'nun (Redmi K80) Snapdragon 8 Gen 3 yonga setiyle çalışması bekleniyor. POCO F6 Pro'da (Redmi K70) bu yonga seti Snapdragon 8 Gen 2 idi. Diğer özellikler gizli tutuluyor. Resmi lansman tarihi henüz açıklanmadı ancak POCO F6 Pro Mayıs 2024'te tanıtıldığı için POCO F7 Pro'nun tam 1 yıl sonra, Mayıs 2025'te tanıtılması bekleniyor. POCO F7 Pro'nun Çin versiyonu olan Redmi K80'in Kasım 2024'te tanıtılması bekleniyor.

didem-bektas
Didem Bektaş
Tüm yazıları