Samsung Galaxy Chromebook Plus Tanıtıldı: İddialı Özellikler!

Google AI (yapay zeka) ve 15.6 inç OLED panelli Samsung Galaxy Chromebook Plus tanıtıldı. İşte, cihazın fiyatı ve tüm özellikleri!

Google, şimdiye kadarki en ince ve en hafif Chromebook Plus modeli olan yeni bir Chromebook duyurdu. Bu yeni model Samsung Galaxy Chromebook Plus olarak adlandırılıyor ve ‘Okumama Yardım Et’, ‘Canlı Çeviri’ ve daha fazlası gibi Google AI özellikleriyle birlikte geliyor. Bir dipnot olarak, Google ayrıca tüm Chromebook'ların artık Google'ın AI platformu olan Gemini'ye sahip olacağını duyurdu.

Samsung Galaxy Chromebook Plus Özellikleri

Samsung Galaxy Chromebook Plus, 400 nit parlaklığa sahip 15,6 inç OLED ekrana sahip şık ve hafif bir dizüstü bilgisayar. Cihaz, Intel Core 3 100U işlemci, 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı kullanıyor. Ayrıca, metin düzenleme, bağlantı ekleme ve emoji bulma gibi çeşitli araçlara anında erişim sağlayan Hızlı Ekleme tuşunu da içeriyor.

‘Hızlı Ekleme'ye ek olarak, Chromebook Plus dizüstü bilgisayarlarda PDF'leri ve makaleleri özetleyen ‘Okumama Yardım Et’ ve içeriği 100'den fazla dile çeviren ‘Canlı Çeviri’ gibi AI özellikleri bulunacak. ‘Kaydedici’ uygulaması ayrıca AI destekli transkripsiyonlar sağlıyor ve yeni görüntülü görüşme özellikleri ses ve görüntü kalitesini artırıyor.

Artık tüm Chromebook'larda kullanıcıların sohbet etmesine ve gezi planlama ve resim oluşturma gibi görevlerde yardım almasına olanak tanıyan Gemini özelliği bulunacak. Google One AI Premium ayrıca yeni Chromebook satın alımları için üç ay boyunca ücretsiz olarak sunuluyor.

Diğer yeni özellikler arasında son etkinliğin görsel bir genel görünümünü sağlayan 'Hoş Geldin Özeti' ve kullanıcıların dikkat dağıtıcı şeylerden uzak kalmasına yardımcı olan ‘Odaklanma’ yer alır. Kullanıcılar ayrıca daha kolay erişim için önemli dosyaları ana ekranlarına sabitleyebilir.

Pil ömrüne gelince, Samsung tek bir şarjla 13 saate kadar çalışma süresi vaat ediyor. Bu cihaz, tam boyutlu bir HDMI bağlantı noktası, bir mikro SD kart yuvası, iki USB Type-C bağlantı noktası, bir USB Type-A bağlantı noktası ve birleşik bir kulaklık/mikrofon girişi dahil olmak üzere çok çeşitli bağlantı noktaları sunuyor. Chromebook 11,8 mm kalınlığında ve yaklaşık 1,17 kg ağırlığında.

Samsung Galaxy Chromebook Plus, ABD'de 699 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak ve bazı AB pazarlarında 799 eurodan satışa sunulacak.

didem-bektas
Didem Bektaş
Tüm yazıları