Samsung Galaxy Ring Hakkında Şoke Eden Detay

Samsung Galaxy Ring akıllı yüzük iddiaya göre kullanım ömrünü tamamladığında e-atık haline gelecek.

Samsung, bu yaz Galaxy Ring'i tanıtarak giyilebilir ürün yelpazesini genişletti. Beklendiği gibi, Ring küçük bir alana çok sayıda teknoloji sığdırıyor. Ancak, Samsung bunu yaparken onu tamir edilebilir hale getirmeyi çok da düşünmemiş gibi görünüyor.

Galaxy Ring E-Atık Haline Gelecek

iFixit ekibi yakın zamanda Galaxy Ring'i parçalara ayırdı ve cihaz hasar görürse tamir edilemeyeceğini doğruladı.

Samsung, ilk akıllı yüzüğünü dayanıklı hale getirmek için birkaç adım attı. Galaxy Ring, IP68 su ve toz geçirmezlik derecesine sahip, derin su basıncına dayanabiliyor ve çizilme ve darbe koruması için 5. Sınıf titanyum çerçeveye sahip.

Tüm bunlar etkileyici olsa da ve amacına iyi hizmet etse de, zamanla kaçınılmaz olarak bozulan bir bileşen pildir. Ve ne yazık ki, Galaxy Ring'in pilini değiştirmek neredeyse imkansız bir iştir. Pil, cihazın içinde mühürlenmiştir, bu nedenle yüzüğün kendisini yok etmeden erişilemez.

iFixit ayrıca yüzüğün bilgisayarlı tomografi (BT) taramasını paylaşarak dahili bileşenlerin ne kadar sıkı bir şekilde paketlendiğini ortaya koydu. Sağ taraftaki uzun şerit pildir. Onarılamaz olması nedeniyle, Samsung'un sattığı her Galaxy Ring, sınırlı kullanım ömründen sonra sonunda e-atık haline gelecektir.

Onarılamaz yapısına rağmen, Galaxy Ring kompakt formuna şaşırtıcı miktarda teknoloji sığdırıyor. 2x Arm Cortex-M33 çekirdeğine sahip bir çip üzerinde Nordic Semiconductor nRF5340 sistemini, 512 KB RAM, 1 MB depolama alanı ve Bluetooth 5.4 bağlantısını içeriyor.

Ek olarak, yanında küçük bir kablosuz şarj bobini ve bir pil takımı ve bir NFC etiketi ve yüzük ile eşleştirilmiş akıllı telefonunuz arasında sinyal aktarımı için bir anten bulunuyor.

didem-bektas
Didem Bektaş
Tüm yazıları