Samsung Galaxy S24 FE beklediğiniz bütçe dostu amiral gemisi telefon mu?

Samsung Galaxy S24 FE, amiral gemisi seviyesinde akıllı telefon deneyimi sunmayı vaat ediyor. Ancak gerçekten beklediğimiz bütçe dostu amiral gemisi bu mu?

Samsung Galaxy S24 FE modelinin tüm beklenen özelliklerine, özelliklerine, tasarımına ve daha fazlasına bir göz atalım.

1. Samsung Galaxy S24 FE: Tasarımda veya Ekranda Taviz Yok

Samsung'un Fan Edition serisi modelleri, belirli köşeleri keserek birinci sınıf bir deneyim sunan uygun fiyatlı amiral gemisi telefonlar olarak piyasaya sürüldü. Ancak Galaxy S23 FE ile başlayarak marka, cam arka ve alüminyum çerçeve kullanarak Fan Edition telefonunun tasarımını geliştirdi. Sızdırılan bazı pazarlama materyallerine bakıldığında, Galaxy S24 FE'nin de cam ve metal kullanan benzer bir gövdeye sahip olacağı görülüyor.

Ön tarafta, Galaxy S24 FE'nin selefine benzer şekilde FHD+ çözünürlüğe ve 120 Hz yenileme hızına sahip uzun 6,7 inçlik Dynamic 2X AMOLED ekrana sahip olması bekleniyor. Ekranla ilgili daha ince ayrıntılar henüz bilinmiyor, ancak büyük ihtimalle HDR desteği ve 1.000 nit'in üzerinde tepe parlaklık sunacak.

2. Kaputun Altında Ne Var?

GeekBench'in yakın zamanda yayınladığı bir listeleme, Galaxy S24 FE'nin bir Exynos 2400e işlemci ile donatıldığını ortaya koydu. Bu yonga seti, amiral gemisi Galaxy S24 serisine güç veren Exynos 2400'ün düşük hızda çalışan bir versiyonu gibi görünüyor. Bu nedenle daha iyi pil verimliliği bekleyebiliriz. Samsung, genellikle Galaxy S24 gibi premium akıllı telefonlarını iki varyantta (Snapdragon ve Exynos) piyasaya sürerken, Galaxy S24 FE'yi tüm bölgelerde Exynos 2400e ile duyuracak.

Samsung, işlemciyi 8 GB'a kadar RAM ve 256 GB dahili depolama alanıyla birleştirebilir. Akıllı telefonun, muhtemelen 25 W kablolu hızlı şarjı destekleyebilecek 4.565 mAh pille çalıştırılacağı söyleniyor. Galaxy S24 FE, kutusundan çıkar çıkmaz Android 14 işletim sistemine dayalı OneUI 6.1.1 özel arayüzüyle çalışacak.

Arka tarafta, 12 megapiksel ultra geniş açılı lensle birlikte 50 megapiksel birincil kamera ve 3x optik yakınlaştırmaya sahip 8 megapiksel telefoto çekim cihazının yer alacağı söyleniyor. Selfie’ler ve görüntülü görüşmeler için ön tarafta 10 megapiksel sensör yer alıyor.

Diğer dikkat çekici özellikler arasında muhtemelen stereo hoparlörler, ekran içi parmak izi tarayıcısı, su ve toza dayanıklılık için IP derecesi ve yalnızca Galaxy S24 serisiyle duyurulan tüm yeni AI özellikleri yer alacak.

3. Peki Neden Galaxy S24 FE'yi Seçmelisiniz?

Samsung, Galaxy S24 serisini yaklaşık 800 dolar başlangıç ​​fiyatıyla piyasaya sürdü. Ancak bu markadan yüksek bir fiyat etiketi olmadan benzer bir amiral gemisi deneyimi elde etmek isteyenler için Galaxy S24 FE tam size göre. Önceki modeli 600 dolara piyasaya sürüldü ve gelecek modelin de benzer bir fiyat etiketine sahip olmasını bekleyebiliriz. Ayrıca, AI ve yeni kamera özellikleri gibi Galaxy S serisine özel özelliklere de erişebileceksiniz.

didem-bektas
Didem Bektaş
Tüm yazıları