Samsung Galaxy Z Fold 6 Problemiyle Gündemde

Samsung sorumluluktan kaçıyor mu? Galaxy Z Fold 6 modelindeki boya soyulma sorunu için üçüncü taraf şarj cihazı üreticilerini suçlayan teknoloji devi, bu iddiasında haklı

Samsung Galaxy Z Fold 6 lansmanı büyük bir şaşaa ile gerçekleşti. Ancak akabinde, birçok Galaxy Z Fold 6 kullanıcısından şikayetler gelmeye başladı. Cihazın boyası dökülüyordu. Ancak, teknoloji devi bu problemi üstlenmeyerek, suçu üçüncü taraf şarj cihazı üreticilerine attı. İşte, detaylar…

Şirketin son katlanabilir telefonu boyası soyulduğu için gündemde. Samsung sonunda bu soruna yanıt verdi ve kullanıcıları suçladı. Orijinal şarj cihazı yerine üçüncü taraf bir şarj cihazı kullanan kişilerin bu sorunu yaşadığını iddia etti.

Samsung Galaxy Z Fold 6 Boya Soyulma Sorunu Nedir?

Hatırlamak gerekirse, Galaxy Z Fold 6'nın bazı sahipleri yeni telefonlarındaki boyanın soyulduğunu fark etti. Bu şikayetler internetten bildirildi ve çoğu kişi bunun düşük yapı kalitesinden kaynaklandığına inanıyordu. Ancak Samsung sonunda Kanada, BAE ve İngiltere'deki resmi web sitesinden bunun kendi hataları olmadığını açıkladı.

Üçüncü Taraf Şarj Cihazları Sorunun Kaynağı

Samsung, resmi açıklamasında Galaxy Z Fold 6'nın boyasındaki sorunların üçüncü taraf şarj cihazlarından kaynaklandığını iddia etti. Samsung, orijinal olmayan muadil şarj cihazlarındaki yüksek hızın, düzgün bir şekilde topraklanmadıkları için bu soruna neden olduğunu iddia ediyor.

Samsung, üçüncü taraf şarj cihazlarını kullanırken akım kaçağının sorun olduğunu, katlanabilir telefonun yapı kalitesinin sorun olmadığını belirtti. Dahası, bir telefon tarafından çalıştırılan EMS (Elektriksel Kas Stimülasyonu) masaj aletlerinin de boya ile ilgili sorunlara yol açabileceğini iddia etti.

Peki Galaxy Z Fold 6 Sahipleri Ne Yapabilir?

Samsung, kullanıcıların yalnızca resmi Samsung şarj cihazını veya tanınmış bir markanın Qi kablosuz şarj cihazını kullanmasını öneriyor.

Muadil şarj cihazı kullanan cihazlardaki bu sorun yalnızca Galaxy Z Fold 6'yı etkiledi ve eski Z serisi modellerinin hiçbirini etkilemedi.

didem-bektas
Didem Bektaş
Tüm yazıları