Samsung, NAND Bellek Sektöründe payını büyütüyor!

NAND flash bellek sektörünün vazgeçilmezlerinden olan Samsung, sektördeki payını genişletmeye devam ediyor.

“DRAMeXchange” tarafından yayımlanan bilgilere göre geçtiğimiz yılın son aylarında Samsung‘un pazardaki payı %33.6 seviyesine kadar yükselmişti. Firmanın geçtiğimiz yaz aylarındaki pazar payı ise %31.5 oranındaydı.

NAND flash bellek sektöründe Samsung‘u ikinci sıradaki Toshiba, %20.5 pazar payı ile takip ediyor. Listenin devamında ise %15.8 pazar payı ile SanDisk yer alıyor. Son zamanlarda aldığı bir çok ürünün patentiyle gündeme gelen SanDisk, pazardaki payını artırmaya da devam ediyor. SanDisk‘i %13.9 pazar payı ile Micron Technology takip ediyor. Daha çok yazıcı ve tarayıcı gibi ürünler üreten firma, bu sektörde de dişli bir rakip olmayı başarıyor. Micron firmasını da %10.1 pazar payı ile Güney Kore merkezli SK Hynix firması takip ediyor. Listenin son sırasında ise %8‘lik pazar payı ile Intel bulunuyor. Daha çok uzak doğu firmaları tarafından yön verilen bu sektörde A.B.D‘li yatırımcılar ise daha geriden geliyor.

Akıllı Telefonlar İçin Harici Bellek Çözümü

NAND flash bellekleriyle hayatımızın her alanında karşılaşıyoruz. Elimizden hiç düşürmeyip an ve an kullandığımız o akıllı telefonlarımızda, daha çok iş, eğlence ve oyun oynama amaçlı kullandığımız tabletlerimizde ve ölümsüzleştirmek istediğim anları çekerken kullandığımız fotoğraf makinelerimize taktığımız hafıza kartlarımız da dahil olmak üzere bir çok üründe NAND yonga setleri kullanılıyor. Hemen hemen her türlü teknolojik üründe kullanılan bu belleklerin DRAM belleklere göre güç kesintilerinde bile verileri saklayabilmesi, NAND belleklerin bir avantajı olarak görülüyor.