Samsung, One UI 7 ile Popüler iPhone Özelliğini Getiriyor!

Samsung One UI 7 güncellemesi ile cihazlarına çok sevilen bir iPhone özelliğini getiriyor. İşte, sürpriz detaylar!

Apple, Acil SOS özelliğini 2022 yılında iPhone 14 serisiyle birlikte tanıttı. Bu özellik, uydu bağlantısını kullanarak kullanıcıların hücresel kapsama alanının çok az olduğu veya hiç olmadığı bölgelerde kaybolduklarında acil durum mesajları göndermesine veya acil servisleri aramasına olanak tanıyor.

Android cihazlarda da, neredeyse iOS benzeriyle aynı şekilde çalışan bir Acil SOS özelliği bulunur, ancak düşük kapsama alanlarından geçmek için uyduları kullanamaz. Bu nedenle genellikle uzun yürüyüşçüler, gezgin ve maceraperestler uydu bağlantısı için iPhone'u tercih eder. Ta ki, bugüne kadar!

Samsung Uydu Bağlantısı Konusunda Epey İlerledi

Uydu aracılığıyla acil SOS, bazı durumlarda cankurtaran olabilir. Henüz bu harika özellik yalnızca iOS'ta yani iPhone'da var. Ancak Android bu konudan uzak durmayı düşünmüyor.

Google'ın Android 15'e uydu bağlantısını entegre etmek için T-Mobile ile birlikte çalıştığını biliyoruz. Yakında çıkacak olan Pixel 9, uydu bağlantısı destekli Tensor G4 çipini ve Exynos Modem 5400'ü kullanacak.

Artık bazı Samsung uygulamaları da yaklaşmakta olan uydu bağlantı desteğine dair ipuçları sunmaya başladı ve desteğin Android 15 tabanlı One UI 7 ile birlikte sunulmasını bekliyoruz.

Samsung'un Acil Durum SOS 15.5.00.14 güncellemesinden müjdeli haberi aldık. Samsung, kendi cihazlarında telefon aramaları ve mesajlar için Acil SOS desteğini yakında sunacak.

Servisin açıklaması şöyle:

"Menzil dışında olduğunuzda veya bir mobil ağa bağlı olmadığınızda acil servisleri ararsanız, acil durum mesajı gönderebilmeniz için sizi uydu aracılığıyla bağlarız."

Samsung Mesajlar uygulaması da hoş bir sürpriz olarak Google Mesajlar'ı gerektiğinde varsayılan mesaj uygulaması olarak kullanacak ve böylece One UI 7 güncellemesini alan kullanıcılar kesintisiz uydu iletişimden faydalanabilecek.

didem-bektas
Didem Bektaş
Tüm yazıları