Sharp satıldı!

Ünlü Japon Sharp firması Japonya için bir ilki gerçekleştirerek satıldı ? Sharp'ın satışıyla ilgili tüm detaylar.

Japon ekran üreticisi Sharp'ın geçtiğimiz aylarda satılacağı yönünde haberler çıkmıştı. Hattta Sharp'la pek çok firmanın ilgilendiği ancak en çok Foxconn'un teklif verdiği gelen dedikodular arasında idi.

Gelen dedikodular doğru çıktı ve Japon teknoloji devi Sharp, Foxconn'a satıldı. Sharp'ı artık Foxconn şirketi olması yolunda son imzalar atıldı. WSJ tarafından yapılan habere göre, 3.5 milyar dolar karşılığında gerçekleşen anlaşmayla birlikte Foxconn ilk olarak Sharp'ın %66'sının yeni sahibi oldu. 2017 Temmuz ayından sonra ise Sharp'ın %72'si foxconn'un olacak.

Sharp için başlarda konuşulan rakam 6.2 milyar dolardı ancak Sharp'ın durumunun giderek kötüleşmesi ve borçlarının son ödeme zamanının gelmesi bu tutarı neredeyse yarıya kadar düşürüldü. Her iki firma da 2 Nisan'da düzenleyecekleri ortak basın toplantısı düzenleyip imzaları atacaklar.

Son olarak bu anlaşmayı önemli kılan bir diğer ayrıntı ise, Sharp'ın diğer ülkelerden bir firmaya satılan ilk büyük Japon elektronik firması olması.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?