Sınavsız Memur Alımı Başvuru ve Şartları Nelerdir?
Kamuya 50 bin personel sınavsız alınacak. Peki sınavsız personel alımının şartları hakkında bilginiz var mı? İşte detaylar..
03 Eylül 2016 02:27 GenelSınavsız memur alımı ile ilgili detayları bu haberimizde bulabilirsiniz. Darbe girişimi sonrası kamuda açığa almalar sonrası binlerce kişi memurluktan uzaklaştırıldı. Kamuya 50 bin personel alımı olacak. Peki Sınavsız memur alımı yapan kurumların başvuru şartları neler? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...
KAMUYA 50 BİN PERSONEL
Kamu görevden uzaklaştırmalar sonrası birçok kurum yeni alımlar yapmaya devam ediyor. Son olarak sağlık Bakanlığına 20 bin özel harekata 10 bin kişi alınacağı açıklandı. Yeni alımlarla kamuya alınacak personel sayısı 50 bini bulacak. Kamu kurumlarında bir yandan darbe girişimi sonrasındaki görevden almalar devam ederken bir yandan da alımlar gerçekleşiyor. Yapılan duyurulara göre en çok alım İçişleri, Adalet ve Milli eğitim bakanlıklarında gerçekleşecek. En son Sağlık Bakanı Recep Akdağ 20 bine yakın personel istihdam edeceklerini duyurmuştu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise 10 bin polis alımı yapılacağını daha önce açıkladı.
10 BİN ÖZEL HAREKAT
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş' un yaptığı açıklamaya göre 9 bin bay, bin bayan olmak üzere 10 bin polis daha alınacak. Bu seferki alım özel harekat branşında gerçekleşecek. Polis özel harekat alımları şartlarına göre en az lise veya dengi okullardan mezun olmak ve askerliğini tamamlamış olmak gerekiyor.
KİMLER BAŞVURABİLECEK?
KPSS şartı aranmayacak. 28 yaşından gün almamış ve askerlik terhis tarihinden itibaren 36 aydan fazla süre geçmemiş olması gerekiyor. Net bir başvuru tarihi bulunmasa da personel alım ilanının kısa bir sürede yayımlanacağı belirtildi.
BTK'YA BİLİŞİM UZMANI
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ise çeşitli birimlerde görevlendirmek üzere 45 uzman yardımcısı alacağını duyurdu. Burada ise KPSS' den 70 puan alma şartı getirildi. Alımlar, sosyal bilimler, hukuk ve mühendislik alanlarında ilgili bölümlerden yapılacak. Başvurular 31 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında kurumun internet sitesinden yapılacak.
15 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN
Milli Eğitim Bakanlığı ilk etapta 15 bin sözleşmeli öğretmen alacağını duyurmuştu. Bununla ilgili başvurular 11 ağustosta sona ermişti. Yeni eğitim dönemi için KPSS sonucuna göre ve sözlü sınavla alınacak olan 15 bin sözleşmeli öğretmenin atamaları ise 10 Ekim 'de yapılacak.
3 BİN HAKİM VE SAVCI
Adalet Bakanlığı'ndan yapılan duyuruda ise, 3 bin hakim ve savcı adayı alınacağı bildirildi. Başvurular, 11 - 20 Ekim 2016 tarihleri arasında bireysel olarak internet aracılığıyla veya ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla elektronik ortamda alınacak.
20 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Eylül ayına yetiştiremeyebiliriz ama bu sene sonuna kadar 20 bine yakın sağlık personelini inşallah göreve başlatacağız. Bunların önemli bir bölümü bizim 4924 sözleşmelisi dediğimiz sözleşmeliler olacak. 20 bine yakın da personel istihdam edeceğiz" açıklamasını yapmıştı.
2 BİN 371 PERSONEL
Adalet Bakanlığı zabıt katibi, mübaşir, teknisyen, kaloriferci, şoför ve aşçı kadroları için 2 bin 371 personel alınacak. Bunlardan adli ve idari yargıda görevlendirmek üzere 2 bin 161'i sözleşmeli, 210 ise kadrolu olarak istihdam edilecek. 22 ağustosta başlayan başvurular 5 eylülde sona erecek. KPSS puan barajı ise 70
PATRON MAAŞINA STAJYER
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), 88 personel alacak. Bunların 25'i asistan, 63'ü stajyer hava trafik kontrolörü olacak. Başvurular, 29 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Adayların KPSSP3'ten en az 70 puan almış olması gerekiyor. Başvurular, şahsen veya posta yoluyla yapılacak. DHMİ'de stajyer hava trafik kontrolörünün maaşı 4 bin 500 lira.
KPSS ŞARTI OLMADAN MEMUR ALIMI YAPAN DEVLET KURUMLAR
Sınavsız Memur Alımı Yapan Kurumlar bulunmaktadır, 657 Sayılı Devlet Memuru Kanununun 59. Maddesinde yer alan istisnai kadrolara Kpss Şartı aranmadan Memur Alımı yapılabilecek. Memur olarak göreve başlamak isteyen kişilerden yalnızca belirli şartların taşınması istenmektedir.
– Cumhurbaşkanlığı Memurlukları,
– TBMM Memurlukları,
– Bakan Yardımcılıkları,
– Başbakan Başmüşavirleri,
– Savunma Sanayii Müsteşarlığına ait Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, I.Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı ve Müşavir Avukat kadroları,
– TOKİ,
– Özelleştirme İdaresi Başkanlığı,
– Başbakanlık ve Bakanlık Müşavirliği kadroları ile Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadroları,
– Gelir İdaresi Başkanlığında Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadrosu,
– TUİK, – AB Bakanlığı Memurlukları,
– Bakanlar Kurulu Sekreterliği,
– Milli Savunma Bakanlığı,
– Diyanet,
– MİT,
– Milli Savunma Bakanlığı,
– Anayasa Mahkemesi.
– Özel Kalem Müdürlükleri,
– Vali Kadroları,