Spotify rekora koşuyor!

Online müzik dinleme denilince akla ilk gelen servislerden olan Spotify raporlara bakılırsa rekora koşuyor! İşte Spotify'ın kullanıcı sayısı!

Online müzik dinleme servislerinin en büyüğü olan Spotify görünen o ki 30 milyon premium kullanıcı sayısına ulaştı.

Spotify'ın şimdiye dek güçlü bir rakibi olmamasından dolayı yüksek kullanıcı sayısıa sahip olduğu konuşuluyordu. Apple'ın online müzik servisi olan Apple Music'in tanıtılması ile Spotify'ın güçlü bir şekilde üye kaybedeceği ve Apple Music'in bu alanda zirveye oturacağı konuşuluyordu. Görünen o ki Apple Music'in yarışa dahil olması Spotify'a bir şey kaybettirmemiş hatta çok şey katmış.

Spotify'ı kurucusu olan Daniel Ek tarafından Spotify'da bulunan premium kullanıcı sayısı açıklandı. Ek'in açıkladığı sayılara bakarsak geçtiğimiz haziranda yani Apple Music'in çıktığı ayda 20 milyon premium kullanıcıya ulaşan Spotify bir yıldan daha az bir zamanda 10 milyon daha kullanıcı eklemiş. Sonuç olarak Spotify’ın Apple Music'in çıkmasıyla birlikte büyük bir çıkış yakaladığı görülüyor.Yaklaşık bir yıl öncede Spotify'ı ücretsiz servis kullanana kişi sayısı 75 milyon civarındaydı.

Hali hazırda Spotify'ın en büyük rakibi konumuda olan Apple Music 10 milyon aboneye 6 ayda ulaştı. Kısa sürede bu sayıya ulaşmasının en büyük nedeninin Apple Music'in Apple cihazlarında ilk 3 ay ücretsiz sunuluyor olması gösteriliyor. Ancak tüm bu durumlara rağmen Spotify bu yarışı önde görütüyor. Spotify'ın en büyük sorununun tıpkı Apple Music'te de olduğu gibi telif hakları görünüyor. Ancak Spotify getiğimiz günlerde bu telif haklarını en kısa sürede ödeyeceğini açıklamıştı. Bakalım gelecekte online müzik dinleme servislerinde ne gibi gelişmeler yaşanacak.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?