Tecno Phantom V Fold 2, Samsung Galaxy Z Fold 6 ile rekabet edebilecek mi?

Akıllı telefon karşılaştırmalarında bugün: Tecno Phantom V Fold 2, Samsung Galaxy Z Fold 6 ile rekabet edebilecek mi?

Yakın zamanda Tecno Phantom V Fold 2'yi inceledik ve ilk katlanabilir akıllı telefonunuz için harika bir seçim olduğunu gördük. Peki bu model, sektörün kıdemli ismi Samsung ve amiral gemisi Galaxy Z Fold 6 katlanabilir akıllı telefonuyla nasıl karşılaştırılıyor? Hadi inceleyelim.

Tecno Phantom V Fold 2 vs. Samsung Galaxy Z Fold 6

Tasarım ve Ekran: Düşündüğünüzden daha yakın

Tecno, Phantom V Fold 2'yi tasarlamak için LOEWE ile çalıştı. Yuvarlak metalik çerçevelere sahip birinci sınıf vegan deri arka panele sahip. Şirketin tasarımına büyük önem verdiği açık. Ancak Samsung da bu alanda geri kalmıyor. Galaxy Z Fold 6, alüminyum çerçeveyi Gorilla Glass Victus 2 ile birleştiriyor. Koruma ve birinci sınıf tasarım sağlıyor. Kamera modülü de Phantom V Fold 2'deki büyük dikdörtgen kamera adasından çok daha temiz görünüyor. Bu nedenle bazıları Samsung'un sunduğu daha minimal estetiği tercih edebilir.

Ekranlardan bahsedecek olursak, Tecno Phantom V Fold 2, 120Hz yenileme hızına, 1600 nit tepe parlaklığına sahip 6,42 inç LTPO AMOLED kapak ekranına ve 2160Hz yüksek frekanslı PWM karartmaya sahip.

Birincil ekran, harici ekranla hemen hemen aynı özelliklere sahip 7,85 inçlik bir panel. Bu, hem iç hem de dış ekranlarının Samsung Galaxy Z Fold 6'dan daha uzun olduğu anlamına gelir. Hatırlatmak gerekirse, 6,3 inç kapak ekranı ve 7,6 inç büyük iç ekran sunuyor.

Bu ekranlar hemen hemen her yönden Tecno Phantom V Fold 2 ile eşleşiyor ve Samsung parlak AMOLED ekranlarıyla tanınıyor. Yani Phantom V Fold 2, ultra premium katlanabilir telefonlarla rekabet ediyor.

Özellikler: Samsung amiral gemileri hiç de fena değil

Tecno, Phantom V Fold 2'yi yetenekli bir performans vaat eden üst düzey bir çip olan MediaTek Dimensity 9000 Plus işlemci ile donatıyor. Bu çip 12 GB RAM ve 512 GB dahili depolama ile eşleştiriliyor. Ancak Samsung burada liderliği ele geçiriyor çünkü Samsung Galaxy Z Fold 6, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3'ü barındırıyor. Kullanıcılar ayrıca 12 GB RAM ve 1 TB'a kadar depolama ile satın almayı da tercih edebilirler.

25 W kablolu hızlı şarj ve 15 W kablosuz hızlı şarjı destekleyen Z Fold 6'ya 4.400 mAh pil güç sağlıyor. Bu arada, Phantom V Fold 2, çok daha hızlı 70 W kablolu hızlı şarj ve 15 W kablosuz hızlı şarj sunan daha büyük bir 5.750 mAh pile ev sahipliği yapıyor. Tecno, telefonun sadece 40 dakikada tamamen şarj edilebileceğini iddia ediyor. Tecno pil performansında bir adım önde.

Kamera: Tecno'nun çok yönlü teklifi

Tecno Phantom V Fold 2'de arkadaki üç kamera da 50 MP sensörlere sahip. Bunlar ana, ultra geniş açılı ve telefoto çekim cihazını içeriyor. Bu, 50 MP (ana) + 12 MP (ultra geniş açılı) + 10 MP (telefoto) kurulumuna sahip Samsung Galaxy Z Fold 6'dan biraz daha çok yönlü olmalarını sağlıyor. Selfie kameraları bile ana kapak ekranında iki adet 32 ​​MP çekim cihazına sahipken, Samsung'un harici panelde 10 MP çekim cihazı ve daha büyük ekranda 4 MP ekran altı sensörü bulunuyor. Megapiksel sayısı kalite anlamına gelmiyor, bu nedenle gerçek dünya kullanımı farkı daha net gösterebilir.

Karar

Tecno Phantom V Fold 2 için fiyatı henüz açıklamadı, ancak fiyatının yaklaşık 1.099 dolar olması bekleniyor. Ancak Samsung Galaxy Z Fold 6'nın fiyatı 1.900 dolardan başlıyor. Bu, biraz daha pahalı olduğu anlamına gelir. Bu nedenle Phantom V Fold 2, her şeyi göze almadan yeni bir katlanabilir telefon denemek isteyenler için harika bir seçenektir. Ancak daha iyi bir bütçeye sahip olanlar Galaxy Z Fold 6'ya bakabilir.

didem-bektas
Didem Bektaş
Tüm yazıları