Telefona En Kolay Root Nasıl Atılır?

Root Atma, rootlama, root etme, root yapma, root yapma programı,root programı apk indir. Android telefonda rootlama nasıl yapılır? Root yazılımı ücretsiz.

Android işletim sisteminin açık kaynaklı yapısı sayesinde kullanıcılara sunduğu eşsiz imkan ve olanaklar arasında, ROOT atma, diğer değişle Rootlama yöntemiyle açılan tabiri caizse deryalar dolusu özellikler, kullanıcıların her geçen gün daha da fazla ilgisini çekmekte.

Akıllı telefon pazarının %80 ’inden fazlasına hitap eden Android işletim sistemli telefon kullanıcıları, her gün internette “root nedir?, root atma, root yapma, rootlama” gibi kelimelerle arama yaparken, bir çok kullanıcı için bu oldukça zor ve karmaşık bir işlem olarak görünebilmekte ve kullanıcılar bundan vazgeçmekte. Bu yazımızda sizlere 2016 yılındaki güncel en kolay Root atma yöntemlerini anlatacağız.

Yazıya başlamadan, daha önce sizlerle paylaştığımız “Root nedir? Root Erişimi ve Yararları” başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Günümüzde Android cihazları Root yapmak oldukça kolay bir hale gelmiş durumda. Bu yazıda sizlere önceden yapılan karmaşık işlemler yerine, tek tıkla Root yapma yöntemlerinden bahsedeceğiz.

En Kolay Root Atma / Rootlama Yöntemleri 2016

Yöntem 1, KingRoot: Tek tıkla hemen hemen her marka ve modelin yer aldığı 103790 farklı Android telefonunu kolayca Rootlayabileceğiniz KingRoot uygulaması, Android APK dosyası halinde cihaza yüklenerek, uygulama arayüzünden menüye tıklayarak cihazınızı kolayca Root yapmaya ve gerekli olduğu takdirde Root erişimini kaldırmaya imkan tanıyor. Bunun için yapmanız gerekenler şöyle:

1. Öncelikle APK dosyasını telefonunuza yükleyebilmek için Bilinmeyen Kaynaklar özelliğini aktif etmeniz gerekmekte. Bunun için “Andorid APK Dosyası Nasıl Yüklenir? Riski Var Mıdır?” başlıklı yazımızdan faydalanabilirsiniz.

2. Sonra, kingroot.net adresine girerek alt taraftaki Free Download butonuna tıklayarak Kingroot apk dosyasını telefonunuza indirin ve kurun.

kingroot root atma

3. Ardından uygulamayı açın ve ilk ekrandaki Try it butonuna tıklayarak ana ekrana ulaşın ve Root erişimi için Root Authorization butonuna tıklayarak cihazınızı Rootyalın.

kingroot-root-atma-2

4. İşlemin bitmesini bekleyin ve root yetkisi için işlem bittikten sonra ekranda “Your device is rooted” yani cihazınız rootlandı yazısı çıkında Okay butonuna basarak Root işlemini bitirin. Bu kadar kolay.

Yöntem 2, OneClickRoot: Yine ilk yöntemdekine benzer bir tek tıkla kolay root etme uygulamasıdır. İlk yöntem olmazsa oneclickroot.com adresinden APK dosyasını indirerek bunu deneyebilirsiniz.

Yöntem 3, Kingo Root: Daha önce burada sizler için detaylı olarak incelemesini yatığımız bir kolay Root yapma uygulamasıdır. Diğerlerinden farkı, bunun APK olarak değil, Windows uygulaması olarak çalışmasıdır.

Bu üç yöntemi de kullanarak, Android cihazınıza kolayca Root erişimi sağlayabilirsiniz.