TikTok 2024 Yılında Rekabette Önemli Bir Rol Oynadı

Güvenlik endişelerine rağmen TikTok, 2024 yarışında hala önemli bir rol oynuyor. Sosyal medya devi olma yolunda…

TikTok'a ilişkin ulusal güvenlik endişelerine ve Çin ile olan bağlarına rağmen, popüler video uygulaması hem eski Başkan Donald Trump hem de Başkan Yardımcısı Kamala Harris için seçim kampanyasında önemli bir rol oynuyor. Uzmanlar, bunun sebebinin platformun adayların genç seçmenlere ulaşması için önemli bir araç olmaya devam etmesi olduğunu söylüyor.

Trump, Haziran ayında TikTok'a katıldı ve şu anda platformda 9,5 milyon takipçisi var, bu sayı kendi sosyal medya hizmeti Truth Social'daki 7,47 milyon takipçiden fazla.

Platformdaki ani popülerlik artışını değerlendiren Harris, 25 Temmuz'da bir TikTok hesabı oluşturdu. Harris, 4,1 milyondan fazla takipçi topladı.

TikTok Genç Nüfusa Odaklanıyor; Bu Yüzden Popüler

Durum sadece ABD’de değil, Türkiye’de ve dünyanın pek çok yerinde de aynı. Siyaset, spor, sanat… Kısacası her alanda tanıtımların yapıldığı ve 12-25 yaş arası gençlerin çoğunlukta olduğu sosyal medya platformu TikTok’un bu yıl rekabette başı çektiğini söylesek az olur.

TikTok, Pekin merkezli ByteDance şirketine ait bir Çin sosyal medya platformu tarafından denizaşırı kullanıma uyarlandı. Pew Araştırma Merkezi'nin yaptığı bir ankete göre, Amerikalı yetişkinlerin üçte birinden fazlası ve 30 yaş altı yetişkinlerin %62'si TikTok kullanıyor.

TikTok, gizli etki operasyonları yürütmeye çalıştığı iddialarını reddediyor ve ABD'de faaliyet göstermeye devam etmek için ana şirketiyle bağlarını kesmeye zorlayan yasa nedeniyle federal hükümete dava açtı.

Sırada ne var?

Biden'ın yarıştan çekilmesi, TikTok'un ABD'deki geleceğiyle ilgili soruları gündeme getirdi. Uzmanlar, TikTok'un kaderinin nihayetinde mahkemelere bırakılmış olmasına rağmen, gelecekteki bir başkanın yasağı kaldırmaya veya ABD'nin Çinli şirketlere yönelik tutumunu değiştirmeye çalışabileceğini savunuyor.

Şimdilik, Türkiye’de TikTok yasağı gibi bir durum söz konusu değil. Hele ki, Instagram tamamen kapatılırsa, şüphesiz sosyal medya kraliçesi TikTok olacaktır.

didem-bektas
Didem Bektaş
Tüm yazıları