WhatsApp Uygulama İçi Kamera Efektlerini Test Ediyor

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, uygulama içi kamera efektlerini test ediyor. İşte, yeni özellik hakkında ilk ipuçları!

Dünya çapında en iyi mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, milyarlarca kullanıcısı için düzenli olarak yeni özellikler sunuyor. Yakın zamanda yeni AR (artırılmış gerçeklik) arama efektleri ve filtrelerinden haber almıştık. Ancak görünen o ki hepsi bu kadar değil. WhatsApp, bu efektleri doğrudan kameraya entegre ederek işleri bir adım öteye taşıyor.

WhatsApp’tan Yeni Kamera Efektleri

Yakında, kamera için çeşitli efektler arasından seçim yapma şansınız olacak.

Google Play Store'da bulunan Android için son WhatsApp beta güncellemesi (sürüm 2.24.20.20) sayesinde, uygulamanın efektleri doğrudan kameraya uygulamanıza olanak tanıyan bir özellik üzerinde çalıştığı anlaşılıyor.

WhatsApp, kamera arayüzünde yalnızca bir dokunuşla filtreler uygulamanıza olanak tanıyan yeni bir filtre düğmesini test ediyor. Daha önce yalnızca görüntülü görüşmelere özel olan bu efektler, fotoğraflarınız ve videolarınız için kullanılabilir ve size daha fazla yaratıcı özgürlük sağlıyor.

Bu yeni düğmeyle kullanıcılar, fotoğraf veya video çekmeden önce gerçek zamanlı ayarlamalar yaparak bir dizi filtre arasında kolayca geçiş yapabilir. Seçenekler arasında, özellikle mükemmel özçekimler için kullanışlı olan cilt yumuşatma filtreleri bulacaksınız.

WhatsApp ayrıca kameraya görüntülü görüşmelerden arka plan değiştirme özelliğini de ekledi. Artık gerçek dünya arka planınızı sanal sahnelerle değiştirebilir veya tamamen bulanıklaştırabilirsiniz.

Şu anda, kameraya efekt uygulama özelliği Android için WhatsApp beta'nın en son güncellemelerini yükleyen bazı beta test kullanıcıları için kullanılabilir. Ancak, önümüzdeki haftalarda daha da fazla kişiye ulaşması bekleniyor.

Birçok kişiye göre, kamera efektleri WhatsApp'a harika bir ekstra getirecek. Bunları kullanıma sunarak, Meta'nın uygulama ailesinin bir parçası olan WhatsApp, yıllardır kamera efektleri sunan kardeşleri Facebook ve Instagram ile daha da uyumlu hale gelecek.

didem-bektas
Didem Bektaş
Tüm yazıları