Windows 10 Mobile'e 64 Bit desteği geliyor!

Microsoft'un kısa süre önce kullanıcılara sunduğu mobil işletim sistemi olan Windows 10 Mobile'e 64 Bit desteği geleceği duyuruldu. İşte 64 bit ile ilgili tüm ayrıntılar!

Microsoft'un çiçeği burnunda yeni mobil işletim sistemi olan Windows 10 Mobil kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmişti. Gelen bu olumlu tepkilerin ardından Microsoft Windows 10 Mobile'i daha çok geliştirmek için çalışmalara hız verdi. Microsoft'un yeni hedefi ise 64 Bit destekli Windows 10 Mobile!

Windows 10 Mobile bilindiği gibi 32 Bit mimariye sahip işletim sistemi. Ancak 64 Bit'lik Windows 10 Mobile için çalışmalar başlandı. Microsoft'un en önemli ürünlerinde rol oynayan 74 yaşındaki mühendis Dave Cutler'la ilgili bir Microsoft makalesinde açığa çıktı. 64-bit desteği, Windows 10 Mobile'e pek çok yenilik katacak. Bunlarla birlikte cihazlar donanımsal açıdan da gelişecek. Örneğin yeni Microsoft cihazlarında 4GB'tan fazla RAM, daha karmaşık ve kaynağa aç uygulamaları çalıştırabilme, Continuum modunda daha çok iyileştirmeler görebileceğiz.

Microsoft'un mobil işletim sistemi olan Windows 10 Mobile ne zaman 64 Bit desteği sunacak bilinmiyor. Zira Microsoft kaynakları "yakında" olarak aktarılıyor. Ancak mevzu bahis Microsoft olunca kullanıcıların güvenesi gelmiyor.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?