Windows XP Hala Kullanılıyor!

Microsoft'un eskimeyen efsane işletim sistemi olan Windows XP Microsoft tarafından desteğini kaybetse de kullanıcılar hala Windows XP'yi tercih ediyor. İşte bunun sebebi!

Microsoft'un 2001 yılında duyurduğu işletim sistemi olan Windows XP aradan onca zaman geçmesine ve Microsoft'un Windows XP üzerinde ki tüm desteğini çekmesinin üzerinden yıllar geçmesine rağmen pek çok kullanıcı Windows XP'yi tercih ediyor.

Microsoft Windows XP'nin fişini epey zaman önce çekmişti. Ancak pek çok firma Microsoft'a ek ödemeler yapmayı kabul etmiş ve özel olarak Windows XP desteklerinin devam etmesini istemişlerdi. Microsoft'un eski işletim sistemi yapılan araştırmalara göre Windows XP hala en çok kullanılan işletim sistemleri arasında yer alıyor. Microsoft'un o zamana göre efsane olan işletim sistemi Windows XP, görünüşe göre kullanıcılar arasında fenomen oldu ve pek çok kullanıcı üzerinden yıllar geçmesine teknolojinin gelişmesine ve çok daha gelişmiş işletim sistemlerinin çıkmasına rağmen hala vazgeçilmezler arasında.

Net Applications'ın yaptığı araştırmanın sonucu için yayınlanan son rapora göre, Windows XP tüm dünyada kullanıcıların bilgisayarlarında kullandığı en çok 3 işletim sistemleri arasında. Microsoft bilindiği gibi geçtiğimiz sene Windows 10 işletim sistemini yayınlamıştı Görünüşe göre Windows XP daha çok yeni işletim sistemi görecek.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?