X Gönderi Yanıtlarındaki Bağlantıları Engelleme Seçeneğini Kullanıma Sunacak

X, eski adıyla Twitter, gönderi yanıtlarındaki bağlantıları engelleme seçeneğini test ediyor.

X'in yeni bağlantı engelleme özelliği hakkında tüm detaylar burada.

X’ten Yeni Özellik: Bağlantıları Engelleme

X, kullanıcılarının yönlendirme bağlantılarına tıklamasını ve sitesinden uzaklaşmasını gerçekten istemiyor; bu nedenle zaten bağlantı içeren gönderilerin erişimini düşürdü, bağlantı önizlemelerinin akışta görüntülenme biçimini değiştirdi ve yerel uzun içerik ekledi.

Ve şimdi, bağlantıları caydırmanın başka bir yolunu test ediyor, ancak bunun yaratıcılar için daha spesifik bir değeri var.

Uygulama araştırmacısı Nima Owji tarafından yayınlanan bu görselde görebileceğiniz gibi X, kullanıcıların, kullanıcıların uygulamaya yanıt göndermek için bağlantı eklemesini engellemesine olanak tanıyan yeni bir seçenek üzerinde denemeler yapıyor.

Bu özellik, kullanıcıların tamamen X'e odaklanmasını sağlayacak. Bunun artıları da var eksileri de.

Bunun bir avantajı, spam gönderenlerin yanıt dizinizde ucuz tıklamalar almaya çalışmasını engellemenizi sağlamasıdır; bu, özellikle daha popüler gönderiler ve kullanıcılar için sorun yaratabilir. En büyük kullanıcıların güncellemelerine verilen yanıtlarda her zaman kripto dolandırıcılıklarına rastgele bağlantılar bulacaksınız. Gönderilerin altındaki bu 'kirlilik' artık sizden uzak kalacak.

Dezavantajı ise gönderilerdeki iddiayı çürütecek olan kaynaklara bağlantı gönderilmesi engellenecek. Böylece tartışmalar kısıtlı kalacak.

Gönderi yanıtlarındaki bağlantıları engellemek sizin elinizde olacak. Aç-kapa seçeneği olacak. Spam engellemesi sayesinde X daha fresh bir ortama kavuşacak.

didem-bektas
Didem Bektaş
Tüm yazıları