Xbox Game Pass Zam Kararı Oyuncuları Üzdü

Microsoft, Xbox Game Pass zam kararını duyurdu: İşte, zamlı Xbox Game Pass fiyat listesi!

Microsoft, oyunlara yönelik Netflix tarzı abonelik hizmeti Game Pass için yeni zam kararını duyurdu. Oyun devi, 2023'te Activision Blizzard stüdyosunu 69 milyar dolara satın aldı. Xbox Game Pass PC için aylık abonelik ücretlerine her sene zam yapan şirketin Temmuz'da yaptığı son zam kullanıcılara 'pes' dedirtti. İşte, Xbox Game Pass zam kararının ardından değişenler!

Böylece aylık ödenecek ücret 2 ila 15 Euro artacak. Yeni oyunlara hemen erişmek isteyenler Ultimate'a abone olmak zorunda kalacak.

Xbox Game Pass Fiyatları

Mayıs ayında Call of Duty: Black Ops 6'nın Game Pass abonelerine hemen sunulmasının ardından geçen 2 ayda Microsoft radikal bir karar almış oldu.

Game Pass, tıpkı Sony'nin rakibi PlayStation Plus hizmeti gibi, konsol ve PC oyuncularının aylık abonelik ücreti karşılığında yüzlerce video oyunu oynamasına olanak tanıyor.

Her ikisi de "Oyunlar için Netflix" olarak görülebilir, ancak oyuncular oynanabilecek birçok oyunu yayınlamak yerine indirebilirler.

Dünya çapında yaklaşık 34 milyon Game Pass abonesi var; bunların hepsinin artık daha fazla ödeme yapması gerekecek.

İngiltere'deki fiyat artışları şöyle:

  • Game Pass Ultimate: Aylık 12,99 £'dan 14,99 £'a yükselecek
  • PC Game Pass: Aylık 7,99 £'dan 9,99 £'a yükselecek
  • Game Pass Core: Yıllık 49,99 £'dan 55,99 £'a yükselecek

Şu anda konsollarında temel aboneliğe sahip olan Xbox oyuncuları, süresi dolana kadar bu aboneliği elinde tutabilecek.

Xbox Game Pass zammının ardından, en pahalı Game Pass oyununun aylık fiyatı Sony PlayStation Plus Premium aboneliğinden daha yüksek.

didem-bektas
Didem Bektaş
Tüm yazıları