Xiaomi 15 Özellikleri: Kamera, İşlemci, Ekran...

Xiaomi 15 serisinin temel modeli ile ilgili muhtemel özellikler açıklandı.

Yılın son çeyreği genellikle Çin amiral gemileri için bir savaş alanıdır ve bu yıl da bir istisna değil. Vivo amiral gemisi serisini çoktan piyasaya sürdü, Oppo önümüzdeki hafta Find X8 serisini tanıtmaya hazırlanıyor ve Xiaomi 15 serisi de ufukta.

Xiaomi 15 serisinin, Qualcomm'un 21 Ekim'de Snapdragon 8 Gen 4 çipini duyurmasının hemen ardından piyasaya sürülmesi beklenirken, şaşırtıcı bir şekilde Xiaomi'nin yaklaşan amiral gemileri, özellikle de standart model hakkında hala çok az bilgi mevcut.

Xiaomi 15 Özellikleri

Yogesh Brar, Xiaomi 15'in temel özelliklerini paylaştı. Telefonun, Xiaomi 14 ile aynı boyut ve çözünürlüğe sahip 6,36 inç 1,5K düz AMOLED ekrana sahip olduğu bildiriliyor.

Parlaklık hakkında hiçbir şey söylememiş olsa da, önceki bir söylenti, Xiaomi 15 serisinin daha yüksek bir parlaklığa ulaşabilen ve daha doğru renkler sunabilen TCL Huaxing C9 ekran panelini piyasaya süreceğini iddia ediyordu. Bu nedenle, Xiaomi 15 serisinin selefinden daha yüksek bir parlaklık sunması da muhtemel.

Akıllı telefon Snapdragon 8 Gen 4 (veya Snapdragon 8 Elite) yonga setini ve 5.500 mAh kapasiteli bir pili barındıracak. Bu, Oppo Find X8 veya vivo X200 Pro Mini gibi rakiplerinden hala nispeten daha küçük olsa da, selefinin 4610 mAh kapasitesinden daha iyi. 90W kablolu, 50W kablosuz şarj desteği de bekleniyor.

Kameralara gelince, telefonun arkasında OV50H ana sensör ve 3.2X telefoto içeren üçlü 50MP kurulumunun yer alacağı söyleniyor.

Xiaomi 15 serisinde ayrıca Android 15 tabanlı Xiaomi'nin HyperOS 2.0 işletim sisteminin de yer alması bekleniyor.

didem-bektas
Didem Bektaş
Tüm yazıları