Xiaomi HyperOS 2.0: Neler Bekleniyor?

Xiaomi HyperOS 2.0 arayüz güncellemesi üzerinde çalışıyor. Peki, ondan neler bekliyoruz?

Android 15 sürümü yaklaşıyor ve markalar şimdiden buna hazırlanıyor. Xiaomi bunlardan biri ve bildirildiğine göre özel arayüzünün yeni bir sürümü olan HyperOS 2.0 üzerinde çalışıyor. Android 15 tabanlı olması bekleniyor ve çok sayıda yükseltme, kullanıcı arayüzü değişikliği ve yeni özellikler getireceği söyleniyor.

Geçmiş sızıntılar sayesinde, HyperOS 2.0'ın neler sunacağı ve getireceği değişiklikler hakkında bilgi sahibiyiz. Buna ek olarak, bu gönderide olası yayın tarihi ve uygun cihazlar hakkında da bilgi edineceksiniz.

HyperOS 2.0'daki Yenilikler Neler?

HyperOS geçen yıl piyasaya sürüldü ve şirketin odağının minimalist bir deneyim ve tüm Xiaomi cihazlarınızı yönetmek için derinlemesine bağlantılı bir ekosistem sunmak olduğu oldukça açıktı. Doğal olarak, bu alanlarda iyileştirmeler bekleyebilirsiniz. Ancak HyperOS 2.0'da dört gözle bekleyeceğiniz çok şey olacak.

Son sızıntılara göre, Xiaomi, kullanıcıların gizli kameraları taramasına olanak tanıyan HyperOS 2.0'a yeni bir özellik ekleyebilir. Yakındaki kameraları algılamak için WLAN sinyallerini kullandığı söyleniyor. Şu anda hiçbir akıllı telefon markası böyle bir özellik sunmuyor. Bu özellik gerçekten HyperOS'a gelirse, kullanıcı gizliliğine büyük bir destek olacak.

Başka bir sızıntı, Xiaomi'nin varsayılan olarak 6 GB olacakken 16 GB'a kadar artırılmış sanal RAM (Bellek Uzantısı) sunacağını ortaya koydu. Daha fazla sanal RAM, etkin uygulamalar için daha fazla alan anlamına gelir, dolayısıyla daha iyi çoklu görev.

Depolama ve donanım kısıtlamaları nedeniyle tüm Xiaomi cihazlarının 16 GB'a kadar Bellek Uzantısı alması olası değildir. Bu nedenle, bunun yalnızca üst düzey ve seçkin orta sınıf telefonlara geleceğini varsayılıyor.

Xiaomi'nin ayrıca yeniden tasarlanmış bir Ayarlar ana sayfası üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Sızdırılanbilgiler, HyperOS 2.0'ın Xiaomi'nin yıllardır kullandığı ince çizgiyle ayrılmış segmentler yerine kart benzeri bir deneyim sunabileceğini ortaya koyuyor.

Yeni Ayarlar ana sayfası modern görünüyor. Sadece daha iyi bir estetik sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda daha akıcı bir gezinme ve akıcılık da sağlayacak.

Xiaomi'nin ayrıca HyperOS'un yaklaşan sürümüne bir dalgalanma efekti getirmek için çalıştığı söyleniyor. Kullanıcı herhangi bir ses tuşuna bastığında ortaya çıkıyor ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlıyor. Bu görsel efekt iOS 18 beta sürümünde tanıtıldı ve HyperOS 2.0 güncellemesiyle Xiaomi telefonlarına gelebilir.

HyperOS 2.0'a gelebilecek küçük ama faydalı bir özellik de kilit ekranı düzenleyicisini kapatma yeteneği. Kilit ekranında boş bir yere dokunup basılı tuttuğunuzda kilit ekranı düzenleyicisinin açıldığını zaten biliyor olabilirsiniz. Bu durum her gün yanlışlıkla başınıza gelirse can sıkıcı olabilir.

HyperOS'a özel bu özelliklerin yanı sıra, uydu mesajlaşması, hırsızlık tespit kilidi, uygulama arşivleme, uygulama çiftleri ve daha fazlası gibi Android 15'ten yeni özellikler ve geliştirmeler de olacak.

HyperOS 2.0: Ne Zaman Geliyor?

Xiaomi henüz HyperOS 2.0 için bir çıkış tarihi veya zaman çizelgesi açıklamadı. Ancak, yakın tarihli bir sızıntı, HyperOS 1.0'ın bir önceki yıl piyasaya sürüldüğü ay olan Ekim ayı civarında piyasaya sürüleceğini gösteriyor.

Android 15'in kararlı sürümünün Ekim ayında yayınlanması bekleniyor; aynı ayda, Xiaomi'nin HyperOS 2.0'ı yayınladığını görebiliriz.

didem-bektas
Didem Bektaş
Tüm yazıları