Xiaomi Kavisli Ekrana Geçiş Yapıyor

Çinli teknoloji devi Xiaomi, ürettiği akıllı telefonlar ile piyasada adından söz ettiriyor. Yeni amiral gemi Mi Note 2'nin kavisli ekran ile geleceği söyleniyor.

Son yıllarda oldukça hızlı bir gelişim gösteren Çinli akıllı telefon üreticileri, Samsung, Apple, HTC ve LG gibi teknoloji devleri ile yarışır hale geldiler. İlk defa Galaxy Note Edge modeli ile kavisli ekranı akıllı telefonlarla buluşturan Samsung’un ardından, Xiaomi’de bu teknoloji için kolları sıvadı.


GSMArena'nın haberine göre son dönemde Exynos işlemcilerini Çinli üreticilere satan Samsung, ekran tarafında da kavisli ekranları Çinli üreticiler ile buluşturacak. Xiaomi Mi Note serisinin yeni üyesi olacak olan Mi Note 2’de Samsung üretimi kavisli ekrana yer verileceğine kesin gözü ile bakılıyor.

Mi Note 2 hakkında elde edilen bir diğer bilgi, telefonun arkasında çift kamera sensörüne yer verileceği yönünde. Ayrıca Samsung’un kavisli ekran satışını Xiaomi ile kısıtlamayarak, Huawei ve Vivo gibi firmalar içinde sağlayacağı belirtiliyor.